Sieviete ar MILZĪGĀM krūtīm nespēj normāli dzīvot, bet valsts atsaka palīdzību

1a
Sievietes milzīgā izmēra krūtis radījušas viņai lielas Vese***as problēmas

Nacionālais Vese***as dienests (NVD) ir atteicis apmaksāt krūšu samazināšanas operāciju, jo NVD priekšnieki apgalvo, ka šis gadījums nav nekāds izņēmums.

Ginija Čepmena no Jorkas, cieš no pastāvīgām muguras sāpēm un viņa nav spējīga strādāt, tādēļ, viņa pieprasa 350 Eiro liela pabalsta izmaksu katru mēnesi.

20 gadus vecā jauniete, kurai ir jāpasūta personalizēta krūšturu izgatavošana, kas izmaksā 130 Eiro, jūnijā pieteicās krūšu samazināšanas operācijai, bet viņas pieteikumu noraidīja, par spīti tam, ka viņa savas muguras sāpes apraksta kā „neizturamas”.

Viņa apgalvo, ka viņas krūtis kopā sver 6,4 kilogramus.

„Tās ir tīrākais lāsts. Es pastāvīgi jūtu sāpes, bet viņi neuzskata, ka esmu kvalificējama operācijai,” viņa pastāstīja.

„Es nevaru pati atļauties apmaksāt šo operāciju, līdz neiegūšu labi apmaksātu darbu, tas ir apburtais loks.”

Čepmena pastāstīja, ka labprāt apmeklētu arī sporta zāli, bet tā vietā viņa var tikai skatīties kā viņas draudzenes spēlē basketbolu.

1aa

NVD pārstāvis, kas izskatīja pieteikumu, apgalvo, ka šai lietai nav jābūt „klīniskam izņēmumam”.

Apgalvojumā papildināts: „Pacientei ir tiesības apelēt noteikto lēmumu. Līdz šim mēs neesam saņēmuši no viņas apelāciju.”

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad priekšnieki atļāva naudas slaucējai, Džozijai Kaningemai veikt krūšu palielināšanas operāciju, 4,7 tūkstošu Eiro vērtībā.

24 gadus vecā sieviete palielināja krūtis no 32A izmēra uz 36DD izmēru, 2013. gadā.

Divus gadus pēc operācijas, sieviete, kas vēlējās kļūt par modeli, uz ballīti uzaicināja Vese***as sekretāru, Džeremiju Hantu, piemetinot, ka viņa vēlas parādīt cik ļoti viņa ir pateicīga par operāciju.

Krūšu samazināšanas operācija var izmaksāt no 7,7 līdz 8,4 tūkstošiem Eiro, ja par to maksā privāti.

2013. gadā aptuveni 5 tūkstoši sieviešu veikušas šādu operāciju.

NVD mājas lapā atrodamā informācija apgalvo: „Ja krūšu samazināšana tiek veikta, lai uzlabotu izskatu, nevis Vese***as iemeslu dēļ, tad tās veikšana par NVD fondiem nav pieejama. Tā vietā jums jāmaksā par operāciju privāti.”

„Galējo lēmumu pieņem valde, kas izvērtē katru individuālo gadījumu.”

COMMENTS

Leave a Comment