Šīs sievietes nekad neslimo un viņām ir noslēpums, KĀPĒC

Izvēlies noteiktu gulētiešanas laiku

Pētījumi pierāda, ka tie, kuri naktī guļ 8 stundas, trīs reizes retāk saslimst ar saaukstēšanos, salīdzinājumā ar tiem cilvēkiem, kuri naktī guļ 7 stundas. Kādēļ tas tā ir: naktī tavs ķermenis sevi salabo un regulē stresa hormonus, kuri tevi padara uzņēmīgāku pret saslimšanām.

„Es izveidoju striktu gulēšanas/celšanās grafiku savās mājās, tas attiecas gan uz darbadienām, gan brīvdienām. Nesen, kad apmeklējām ārstu, viņš minēja, ka par saslimšanu neesam sūdzējušies jau vairāk nekā gadu – tas tik ir sasniegums trīs bērnu mātei, kura audzina 5 līdz 16 gadus vecus bērnus,” tā apgalvo Mikita Burtone.

Ēd krāsainus augļus un dārzeņus

Antioksidantiem bagātu ēdienu iekļaušana diētā – tādu kā saldie kartupeļi (beta karotīns), citrusaugļi un saldā paprika (vitamīns C), mandeles (vitamīns E) un sarkanās vīnogas vai vīns (resveratrols) atjauno bojātās šūnas un cīnās pret vīrusiem un baktērijām.

„Man agrāk radās nepatīkami sinusa iekaisumi, bet tad es mainīju savu diētu – tagad es ēdu vairāk augļu, dārzeņu, riekstu un lieso olbaltumvielu – neesmu slimojusi jau divus gadus,” pastāsta Sūzena Robertsone.

Uzlabo kuņģa darbību

Katru dienu tu savā mutē ieliec kaut ko no ārpasaules. Lai gan lielākā daļa baktēriju ir nekaitīgas, dažas var tevi padarīt slimu. Labās baktērijas pastiprinās imūnsistēmu, tādēļ tev noteikti jāapsver probiotisko līdzekļu lietošana. Šie līdzekļi satur labās baktērijas, kas tev palīdzes vīrusu sezonā. Ja nevēlies izmantot uztura bagātinātājus, ēd vairāk fermentēta ēdiena, piemēram, skābētus kāpostus.

„Mani bērni pastāvīgi slimoja, kad pārvācāmies uz pilsētu. Tad izdomāju, ka jāpamēģina probiotiķi. Gandrīz tūlītēji manas ģimenes Vese***a uzlabojās. Uz neatgriešanos, slimošanas dienas!” pastāsta Alisone Šūnovera.

Svarīgākajos brīžos, nomazgā rokas

Nav jāaizraujas ar pārlieku biežu roku mazgāšanu. Tomēr tu vari par 15%-50% samazināt saslimšanas risku, ja vienmēr atcerēsies nomazgāt rokas pirms ēšanas, ēdiena pagatavošanas, tualetes izmantošanas un pēc šķaudīšanas vai klepošanas. Rokas jāmazgā, izmantojot ziepes un ūdeni, ja iespējams, vari izmantot arī roku dezinfekcijas līdzekļus. Izvēlies tādu līdzekli, kas satur vismaz 60% alkohola.

Biežāk tiecies ar draugiem vai tuviniekiem

Satiecies ar draugiem, it īpaši, ja tev ir kādas problēmas mājās vai darbā. Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuriem ir lielāks „sociālais atbalsts”, retāk saaukstējas vai saslimst ar kādu vīrusu. Pierādīts arī tas, ka apskaušanās pastiprina imūnsistēmu.

„Katru nedēļu es ieplānoju kādu treniņu kopā ar draugiem, kā arī es pārliecinos, ka man ar vīru ir vismaz viens randiņš. Šī tuvība uzlādē mani un palīdz man būt veselīgākai,” atzīst Kamdena Hofmane.

Saki Om

Pētījumi atklājuši, ka joga un elpošanas vingrinājumi stiprina imūnsistēmas funkcijas. Šie uzlabojumi novērojami jau 2 stundas pēc nodarbības sākuma. Pamēģini nodarbības, kas kombinē vieglu jogu ar dziļu elpošanu un meditāciju.

„Mani regulārie jogas treniņi ir palīdzējuši man neslimot, tie arī nomierina mani. Es apmeklēju nodarbības reizi nedēļā, kā arī pati to mājās praktizēju vel trīs reizes,” pastāsta Sāra Boisa.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment