Simtgades bērniņiem dāvinās īpaši darinātas sedziņas

19. novembrī Kuldīgas Slim**cā viesosies tekstilmozaīkas šūšanas meistares, kuras izlēmušas Latvijas simtgadē pašu darinātās sedziņas uzdāvināt Latvijas simtgades mazuļiem – 2018. gada 18. novembrī dzimušajiem bērniņiem Kuldīgā, Dobelē un Ventspilī.

Ventspilniece Dace Buša, kura ir tekstilmozaīkas šuvēja un māca tekstilmozaīkas šūšanu arī citiem, pastāstīja, ka ideja daļēji aizgūta no igauņu rokdarbniecēm. Tekstilmozaīkas šūšanai Igaunijā ir stipras tradīcijas, un Igaunijas pilsētas Narvas meistares uzšuvušas 100 sedziņas un dāvinājušas pirmajiem simts Igaunijas simtgades bērniņiem.

D. Bušas vadītajos kursos piedalījušās sievietes no Rīgas, Dobeles, Auces un Lielvārdes. Apspriežot šo ideju, dāmas sapratušas, ka 100 sedziņas sagatavot viņām nebūs pa spēkam, taču izlēmušas apdāvināt Kuldīgā, Dobelē un Ventspilī dzimušos simtgades mazuļus.

Sedziņas ir atšķirīgas, jo katra meistare izvēlējās sev tīkamus rakstus un krāsas, taču visām sedziņām būs vienāds iesaiņojums un uzšuvīte ar simtgades simboliku.

19. novembrī sedziņu darinātājas pašas personīgi dosies pasniegt sedziņas simtgades mazuļiem. Kuldīgas Slim**cā viņas viesosies pēcpusdienā.

Leave a Comment