Sociālajā jomā nākamgad plānotas būtiskas izmaiņas, kuras pozitīvi skars daudzus

No 2019. gada no pašreizējiem 64 eiro līdz 94 eiro ir plānots palielināt valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu un atbalstu trūcīgām personām, portālu LA.lv informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš.

To paredz “Plāna minimālo ienākumu atbalsta sistēmas pilnveidošanai 2019.-2020. gadam” projekts, kas ceturtdien, 10. maijā, izsludināts valsts sekretāru sanāksmē. Tas vēl jāsaskaņo ar ministrijām, pašvaldībām un sociālajiem partneriem un jāapstiprina valdībā.

LM uzsver, ka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts nav mainīts 12 gadus, tāpēc tā palielināšana ir nozīmīgs solis šī pabalsta saņēmēju situācijas uzlabošanā. Valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta palielināšana ietekmē pensijas vecuma cilvēkus, kuri saņem valsts sociālo nodrošinājuma pabalstu (~1,2 tūkstoši cilvēku) vai vecuma pensiju, kuras apmērs ir mazāks par plānoto minimālās pensijas apmēru (~22,6 tūkstoši cilvēku), kā arī personas ar invaliditāti (52,2 tūkstoši cilvēku). Aprēķināts, ka pabalsta palielināšanas rezultātā ienākumi pieaugs aptuveni gandrīz 80 tūkstošiem cilvēku.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu par pārējām izmaiņām

Leave a Comment