Swedbank Ziemassvētkos divgadīgam bērnam esot atņēmusi lielāko daļu sakrātās naudas – mammas dusmu stāsts

 

1a

Sociālajos tīklos strauju popularitāti ieguvis kādas māmiņas stāsts, ar kuru viņa dalījusies savā Facebook kontā.

Stāts ir par notikumiem Ziemassvētku laikā, kā viņas divgadīgajām dēlēnam no gad laikā sakrātās naudiņas pāri palika precīzi par 66% procentiem mazāk naudiņas.  Šis stāsts izraisījis sašutumu ne tikai māmiņai, bet arī sabiedrībā kopumā!

Lai izlasītu māmiņas ierakstu, šķir otru lapu

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aivis Svirskis</cite>

    Apvainoties uz komercbanku, kuras, kā jau visi biznesi, primārais mērķis ir uzņēmējarbības veikšana ar mērķi gūt ienākumus, ir muļķīgi, gluži tāpat kā vainot valsti pie tā, ka privāts uzņēmums, kura pakalpojumu pats cilvēks ir izvēlējies pirkt, ir iekasējis komisiju par šo darījumu. Bankas nešķiro naudu pēc tās izcelsmes, bērna cūciņu vai pensionāra zeķes nauda, vai augļotāja nauda. Nauda ir nauda un pakalpojums maksā tik cik tas maksā. Ja pakalpojuma cena nepatīk, neviens neliek šo pakalpojumu iegādāties. Ar monētu maiņu nodarbojas visas komercbankas, iespējams kādā vietā pakalpojums ir lētāks, turklāt taupīgs vecāks skaitīšanu varēja pārvērst par ģimenes izklaidi un EUR 20 izsniegšanu bērnam apmaiņā pret kuli naudas, kuru pēc tam gada laikā var izdot, iegādājoties preci veikalos, vai maksājot par dažādiem pakalpojumiem.

    • <cite class="fn">Mārīte</cite>

      Jocīgi..manā makā ik pa laiciņam uzkrājās kādi 20-30 eiro bleķos…
      nenāk prātā iet uz banku…izpērku veikalos un viss…

  • <cite class="fn">OI</cite>

    Nu, pirms mainīt sīceni bankā, tomēr vispirms vajadzēja painteresēties – cik tas maksās??? Ar bleķa gabaliem bankā nav ko darīt. Jāiet ar visu maisu uz veikalu un jāber kasierei priekšā, lai skaita… un rinda pukšķ un gaida… Tas jau sen skaidrs, ka bankas “plēš” par katru iespējamo operāciju (arī par valūtas maiņu – neskatoties, ka maiņas kurss ir augsts un neizdevīgs, vēl par maiņu prasa atsevišķu maksu,… utt). Arī par kredītkartēm jāmaksā gada maksa, automātā paskaties atlikumu -atkal noņemta maksa… Domāju, ka tas ne tikai LV, arī citās valstīs.

    • <cite class="fn">Aivis Svirskis</cite>

      Nē, nav tas tā visur. Lielbritānijā praktiski visos bankomātos ar visu Lielbritānijas banku kartēm naudas izņemšana ir bezmaksas, tāpat arī veikalos, maksājot pie kases ir iespējams izņemt naudu skaidrā naudā no savas kartes. Savukārt monētas pieņem naudas iemaksas un darījumu automāti bankās, cilvēks atnāk ar savu monētu vai banknošu maisu, ievieto karti, nospiež naudas iemaksu un saber visu automātā, , automāts naudu saskaita un pārskaita uz kartes kontu turklāt tas viss bezmaksas.

      • <cite class="fn">ed</cite>

        Lv nav banku…cita sistēma ..nu nedos mums zviedri atlaides viņu bankā uz mųsu mazo ieguldījumu fona..

        • <cite class="fn">Alita Plūksna</cite>

          Laikam bankai katrā valstī savi noteikumi, jo Igaunijā berot šīs bankas automātā sīceni lielos daudzumos daudzumos tik daudz komisijas naudu nekāš.

  • <cite class="fn">Kaspars Karolis</cite>

    Iedomāsimies cik šī kundzīte enerģiju ir iztērējusi, lai šūmētos, uzceptu šo rakstu un apvainotos uz KOMERCBANKU un par to vēl vainot valsti 😀 Diezgan muļķīgi! Tas ir vnk bizness – ja nepatīk izmanto citu banku!

    • <cite class="fn">Jānis Ivanovs</cite>

      Lv visas bankas tā dara! Man swedbankā bija nenoņemta nauda pārdesmit LV,pēc gada es jau biju bankai parādā!Nomaksāju parādu,bet pēc nepilna gada atkal pienāca brīdinājums ka nesmu norēķinājies!Uzrādīju maksājuma orderi bet bankas darbinieks tapat pateica ka nav sistēmā tāda maksājuma!

      • <cite class="fn">es</cite>

        Banka nepieder valstij! Un kā paši sevi uztveram tā pret mums attiecas…skumjš stāsts.
        Bet mammai pirms devās uz banku tomēr ja galva strādā vajadzēja painteresēties par konkrēto pakalpojumu cenān

        • <cite class="fn">Jānis Ivanovs</cite>

          Valstij vispār nekā nav un nekas nepieder!Vienīgi intresanti kurš ir nopircis visu valsti! Rotšilds?Soros?Vai kāds cits?

  • <cite class="fn">BRĪNOS</cite>

    Mani vairāk fascinē raksta autores verbālie vēmekļi, kas tiek raidīti valsts virzienā. Un tas viss, kādas skandināvu bankas dēļ? Skumji, ka tas viss 10 eiro dēļ 🙁 un bēdīgi, ka mums ir tādi PILSOŅI.

    • <cite class="fn">Jānis Ivanovs</cite>

      Mani gan vairāk fascinē tādi kā tu jo tādu dēļ kā tu te Latvijā ir tāda mēslaine!

      • <cite class="fn">ese</cite>

        Tiešm kāds sakars Zviedru bankai ar Latvijas valsti!? Ko var zākāt valsti…bankas mūsu valstī nepiefer latviešiem….

        • <cite class="fn">Jānis Ivanovs</cite>

          Sakars ir ļoti vienkarš!Valsts neierobežo tādas bankas darbības,vairak atbalsta jo ir pietiekami liels nodokļu maksātājs,tapēc arī bankas dara ka grib!

    • <cite class="fn">Jānis Ivanovs</cite>

      Es katru mēnesi saņemu vēstules tieši no valsts iestādes ar prasību maksāt nodokli par zemi ar kuru man nekad nav bijis nekads sakars !Un tas jau tā turpinās aptuveni gadus 15 !Nesmu ne izmantojis,ne lietojis,nav vispār nekada sakara man arto zemes gabalu!

    • <cite class="fn">...</cite>

      Viņa gadījumā nerakstīja ka šis gadījums viņai esot atvēris acis uz visu kas notiek valstī? Es domāju ka tas bija domāts tā..

  • <cite class="fn">opā...</cite>

    Raksta autore ir Linda Misēviča. Google saka, ka L.Misēviča ir Valsts kases darbiniece. Ja tā, tad stāsts ir divtik nepatīkams, jo, ja šādus izteikumus par valsti saka (lai arī privāti) ierēdnis, tad tas neliecina par lojalitāti valstij. Protams, ļoti ceru, ka tā ir vien vārda un uzvārda sakritība.

  • <cite class="fn">BMW-addict</cite>

    Es jau trešo gadu krāju sīknaudiņu, un jau trešo gadu gada beigās braucu ar šo krājkasīti pildīt degvielu uz statoil. Jo mainīt naudu neatmaksājas.

  • <cite class="fn">lenciks</cite>

    Es Lindai pilnīgi piekrītu, gan par banku, gan par valsti!

  • <cite class="fn">S.S</cite>

    pisgets vienkarshi!!!! JUS CILVEKI ESIET DEBILI!!! jus apkash ka mazus ezhjus..vel dirshaties par to ka cilveks pasudzas…. ludzu izlasijat MUTI TURAT CIET!!!
    komentetaji atradushies….
    vajprac…
    LATVIJAI NEKAD NEKAS NAV PIEDEREJIS! NEKAD!! -kopsh esam briva valsti!! pilnigi nekas…
    un domaju ka agrak nekas savadaks nebija, tapat plesa nost ka i tagad… tik tagad 100% trakak… figu jums..tas ka banka nav latvijas tas neko nenosaka..% iet ari latvijai!!! un % nosaka Latvija … 71% tas ir daudz taka par traju!!!! stipri par traku>….es 1 reiz muzha pastradaju legali un tas bija drausmigi..ja man stradajot 12 h 7 dienas nedelja beigas nevaru atlautuies pat IZIRET 1 istabas komunalo dzivokli tad PIEDOD MAN VALSTS! es labprat uzbombitu visu gaisa… nafig man ta dzivot ja nespeju pat domat par bernu radishanu jo ZINU KA 100% vinu nakotne ARI AR MANU PALIDZIBU bus nekada. sakot ar to ka no visa vienmer visu raus 5karshi nost! plus vel maniem berniem skola jamacas bus ar teroristiem pec 5-7 gadi…man to nevejag! UN LAI IET DIRST VISI KAM NIEZ MEELE IZSAKOT KO PRETEJI! aptrakushie komentetaji !! riebjas tik…visi tik leetticigi ka valsts jums palidz!!! blin wi8ni 2.5 milionus gatavi atdot kautkadai JAUNAI RADIO STACIJAI kuru 100% neviens neklausisies…LAI VECAS ATJAUNO UZLABO!!! MUMS WISPAR TIK DAUDZ NEVAJAG!!!! 1MO riigu un EHR wiss VAIRAK MUMS NEVAJAG!!!

  • <cite class="fn">Kate</cite>

    Kaut mans bērns jau 2 gados prastu skaitīt un iekrāt naudu.

Leave a Comment