Tukša siena – kā noformēt? 6 idejas!

1. Spēles ar rāmjiem

Tradicionālais veids – gleznas un lielformāta fotogrāfijas rāmī. Alternatīva – eksperimentēt ar rāmjiem, nokrāsojot tos vienā tonī vai sagrupējot pēc izmēriem. Ja vēlaties, kādu rāmi iespējams atstāt arī tukšu vai, gluži pretēji, vienā kompozīcijā izmantot ļoti atšķirīgus rāmjus. Galvenais tikai, lai izveidotā kompozīcija būtu harmoniska un neveidotu tādu kā ekspozīcijas izskatu. 

2. Mājas izstāde 

Tradicionālais veids – posteri. Lai arī sākumā nopirktais posteris šķiet interesants un dekoratīvs, ar laiku tas apnīk. Īpaši par to jāpadomā bērnu un jauniešu istabās, kur sienu noformēšanai labāk izmantot viņu pašu radītus darbiņus. Var veidot pat tādu kā mājas izstādi, periodiski nomainot vecos zīmējumus un rokdarbus pret jaunākiem. Interesanti izskatās bērnu zīmējumi, kas izvietoti cieši viens pie otra kolāžas veidā. Tos iespējams kombinēt arī viena liela rāmja ietvaros.

3. Pareizie laiki 

Tradicionālais veids – pulkstenis. Viens sienas pulkstenis, protams, var būt gana dekoratīvs, īpaši, ja tas ir mantots no iepriekšējām paaudzēm. Tomēr tas izskatās visai ierasti. Interesantāki būs dažādi atraktīvi mūsdienu risinājumi, piemēram, vairāku pulksteņu kombinācija, kas rāda pareizu laiku dažādās pasaules pilsētās. Tas izdevīgi arī tiem, kam draugi vai radi dzīvo ārzemēs – vienmēr var redzēt, vai ir piemērotākais laiks piezvanīt.

4. Spoguļu figūras

Tradicionālais veids – spogulis, taču daži to uzskata par banālu sienas dekorēšanas veidu. Tomēr spogulim piemīt ne tikai funkcionāls pielietojums – tas vizuāli lieliski paplašina nelielu telpu un spēj piešķirt tai pavisam citu noskaņu, ja pareizi izvēlas un komplektē tā ierāmējuma veidu un stilu ar pārējo istabas iekārtojumu. Turklāt pie sienas iespējams stiprināt ne tikai sienas spoguli, bet arī daudzus mazus rokas vai galda spogulīšus, veidojot no tiem interesantas figūras un kompozīcijas.

5. Pannu un pavārnīcu sasaukšanās

Tradicionālais veids – dārgu kolekciju elementi. Alternatīva – plaknes noformēšanai der arī pavisam parasti priekšmeti, kas pa rokai ikdienā, piemēram, virtuves sienām derēs gan nelielas bļodiņas, gan šķīvīši no senas servīzes atlikumiem, pat senlaicīga panna vai pavārnīca. Viss atkarīgs no tā, kā šos priekšmetus komplektē, kāda ir izvēlētā krāsu gamma un virtuves noskaņa.

6. Speciālists iesaka

“Nevajag baidīties izmantot kaut ko neparastu, kas, pēc mūsu domām, nav pietiekami izskatīgs vai grezns, lai būtu par dekoru. Tās var būt pat sērkociņu kārbiņas no dažādām pasaules valstīm, kas sakārtotas cieši viena pie otras, senas monētas vai naudas zīmes, rotaļu figūriņas, ierāmētas nošu lapas, kartes vai ēdienu receptes, hūtes, spieķi, tenisa raketes utt. Rāmji var būt ne tikai no koka, metāla vai plastmasas, bet arī veidoti uzlīmju veidā vai vienkārši uzzīmēti uz sienas,” iedrošina interjera dizainere Marija Kotova.

 

Avots: aLA

Leave a Comment