Uzmanies – kā izskatās un smaržo veca kosmētika!

Kuri produkti var sabojāties?

Vispārīgi runājot, šķidri produkti slikti reaģē, atrodoties karstās telpās. Tāpat reaģēs arī tie produkti, kuru sastāvā ir dabīgas vielas. Ādas kopšanas produktiem, kas satur dabiskas vielas, ir specifisks molekulārais sastāvs. Karstums un UV stari var mainīt sastāvu, padarot to neefektīvu.

Lai arī ir daži produkti, kas var izturēt dažas dienas karstumā, tomēr, jo ilgāku laiku viņi tādā vidē pavada, jo neefektīvāki tie kļūst.

Kā noteikt, vai produkts ir sabojājies?

Pirmkārt, izmanto degunu, lai mēģinātu sajust sliktas smakas. Izskata ziņā produkti būs izkusuši, un tie, kuriem ir krāsa, kļūs bāli.

Bet lielāko atšķirību tu varēsi novērot sauļošanās un tonālajam krēmam. Pigments un pati produkta formula būs sadalījušies. Zīmuļveida produkti ar SPF nemainīsies, bet šķidrie krēmi mainīs konsistenci, to struktūra kļūs plānāka. Zemāk redzamajā bildē attēlots tonējošais krēms ar SPF, kas uz trim mēnešiem atstāts vannasistabas skapītī. Krēma tekstūra no gludas ir kļuvusi par grubuļainu un nelīdzenu.

expired-makeup2

Un šī ir kosmētikas bāze, kas pāris mēnešos atradusies tiešu saules staru ietekmē. Eļļa ir pilnībā atdalījusies no pigmenta, produkts ir pārāk ūdeņains un eļļains, lai to lietotu.

expired-makeup1

Vai šos produktus var glābt?

Diemžēl nē. Ja ievēro jebkādas konsistences izmaiņas produktiem ar SPF, labāk no tiem atbrīvoties. Labāk neriskēt ar aizsardzību pret UV stariem. Ja nevari savienot kopā kosmētikas produktus, kuru sastāvs atdalījies, eksperti iesaka tos izmest un iegādāties jaunus.

Kā uzglabāt kosmētiku?

Produkti, kas satur eļļu un silikonu, jāuzglabā istabas temperatūrā, jo karstumā tie var sākt sadalīties. Ja tu šos produktus turi automašīnā, ieliec tos cimdu nodalījumā, jo UV stari arī var mainīt produktu konsistenci. Ja dodies ceļojumā uz siltajām zemēm, uzglabā kosmētiku istabas vēsākajā vietā vai kosmētikas somiņā ieliec ledu, ja nes to uz pludmali.

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment