Vai tev vajadzētu skūt savu seju?

Kas tas ir?

“Sejas skūšanas sieviešu vidū nesen izpelnījusies visai daudz uzmanības – par spīti tam, šī procedūra ir pazīstama jau gadiem ilgi,” apgalvo Dr. Palmere. “Tiek lēsts, ka Merilina Monro un Odrija Hepberna arī to izmantojušas . Tā ir vienkārša kosmētiska procedūra, kuras laikā estētiķis, dermatologs vai kosmētiskais ķirurgs izmanto skalpelim līdzīgu instrumentu, lai noskūtu seju. Procedūras laikā tiek eksfoliēta āda, noņemta ādas atmirusī virskārta un mazi matiņi. Mani pacienti apgalvo, ka āda pēc tam šķiet daudz gludāka un uz tās ir ērtāk uzklāt kosmētiku,” paskaidro Palmere.

Vai tas neliks ataugt biezākiem rugājiem uz sejas?

“Tas ir mīts, ka sejas matiņi ataugs biezāki, stingrāki un tumšāki. Šis mīts ir nepatiess. Matiņi ataugs tieši tādi paši.”

Kādas ir procedūras priekšrocības?

Neskaitot to, ka matiņu paliks mazāk, Dr. Palmere apgalvo, ka tu redzēsi:

* Gludāku, eksfoliētāku sejas ādu

* Biežāku ādas šūnu nomaiņu un atjaunošanos

* Vieglāku kosmētikas uzklāšanu

* Paaugstinātu ādas elpošanu un efektīvāku atjaunojošu ādas produktu iedarbību

Kādi ir procedūras trūkumi?

* Nopietnu ādas problēmu neapspriešana ar dermatologu, kas var novest pie hormonu disbalansa (ja jūti, ka ataugušie matiņi ir izmainījušies, tev par to noteikti ir jāinformē ārsts)

* Folikulīts (matu folikulu iekaisums)

* Ieauguši matiņi

Ja vēlies pamēģināt, ievēro šos padomus efektīvam skuvumam:

Lai mīkstinātu matiņus, sākumā samitrini visu seju, tad uzklāj skūšanās krēmu, lai mazinātu ādas kairinājumu. Skuvekli virzi matu augšanas virzienā. Pabeidz ar skalošanu un izmanto antioksidantu mitrinātāju. Skūšanās palīdzēs antioksidantam labāk iesūkties ādā un izvairīties no ādas kairināšanas. Lai izvairītos no folikulīta, pirms lietošanas notīri skuvekli ar dezinficējošām alkohola salvetēm.

Avots: womansday.com

Leave a Comment