Valriekstu čaumalas noderēs dārzā un lauku mājā. Kā to izmanto pieredzējuši dārznieki?

Drenāža ar valriekstu čaumalām: dabīgs risinājums mitrām augsnēm

Vai jūsu dārza augsne bieži vien kļūst pārāk mitra un smacīga? Ja tā, tad drenāžas problēmas varētu būt galvenais iemesls. Ūdens aizsargāšana augsnē var izraisīt sakņu pūšanu, sēnīšu slimību izplatīšanos un apgrūtināt augu augšanu. Lai novērstu šīs problēmas, daudzi dārznieki vēršas pie ķīmiskiem drenāžas risinājumiem vai sarežģītām drenāžas sistēmām. Tomēr pastāv vienkāršs un dabisks risinājums, kas varētu būt tieši tas, kas jums nepieciešams: drenāžas slānis no valriekstu čaumalām.

Valriekstu čaumalas ir lielisks drenāžas materiāls vairāku iemeslu dēļ. Tās ir izturīgas un nepūst, tāpēc tās var kalpot ilgu laiku. Tās ir arī porainas, kas ļauj ūdenim viegli plūst cauri, vienlaikus saglabājot augsnē nepieciešamo mitrumu. Turklāt valriekstu čaumalas sadaloties laika gaitā, tās pakāpeniski atbrīvo barības vielas augsnē, veicinot augu veselību.

Drenāžas slāņa izveide ar valriekstu čaumalām:

1.Savākt un sagatavot valriekstu čaumalas: Savākt un nomazgāt valriekstu čaumalas. Pēc tam ļaujiet tām pilnībā nožūt saulē vai labi vēdināmā vietā.

2.Izvēlēties vietu: Izvēlieties vietu dārzā, kur plānojat stādīt kokus vai citus augus, kuriem nepieciešama laba drenāža. Īpaši piemērotas ir vietas, kurās ūdens mēdz uzkrāties, piemēram, zemienēs vai ēnainās vietās.

3.Izrakt bedri: Izrakt bedri aptuveni 30-50 cm dziļumā un nedaudz platāku par stādāmā koka sakņu kamolu.

4.Pievienot valriekstu čaumalas: Bedres apakšā izklājiet vienmērīgu valriekstu čaumalu slāni aptuveni 10-15 cm biezumā.

5.Uzklāt augsni: Aizpildiet bedri ar auglīgu augsni, atstājot aptuveni 5 cm vietas starp augsnes virsmu un zemes līmeni.

6.Stādīt koku: Ievietojiet koku bedrē un uzmanīgi aizpildiet atlikušo vietu ar augsni. Aplaistiet koku, lai nosēdinātu augsni un nodrošinātu pietiekamu mitrumu.

Izmantojot valriekstu čaumalas kā drenāžas slāni, jūs varat ievērojami uzlabot savas dārza augsnes drenāžu, nodrošinot augstiem labvēlīgus apstākļus un veicinot to veselīgu augšanu. Šī dabīgā un ilgtspējīgā metode ir vienkārša, pieejama un efektīva, padarot to par lielisku risinājumu ikvienam dārzniekam, kurš vēlas rūpēties par saviem augiem.

Rieksti čaumalas kā ilgstošs un efektīvs mēslošanas līdzeklis

Rieksti čaumalas ir ne tikai lielisks mulčas un drenāžas materiāls, bet tās var kalpot arī kā vērtīgs un ilgstošs mēslošanas līdzeklis jūsu dārzam. Tā kā riekstu čaumalas sadalās lēni, tās pakāpeniski atbrīvo barības vielas augsnē, nodrošinot jūsu augiem ilgstošu uzturu. Šī dabīgā mēslošanas metode ir gan videi draudzīga, gan ekonomiska, padarot to par lielisku izvēli ikvienam dārzniekam.

Lasi arī: Ja Tu esi viens no šo Zvaigžņu zīmju pārstāvjiem, tad veiksme būs tavs sabiedrotais 2024. gada maijā

Rieksti čaumalu izmantošana ilgstošai mēslošanai:

Aprakšana dobēs:

1.Sagatavojiet riekstu čaumalas: Savākt un nomazgāt riekstu čaumalas. Pēc tam ļaujiet tām pilnībā nožūt saulē vai labi vēdināmā vietā.

2.Sasmalciniet čaumalas: Izmantojiet āmuru vai citas ierīces, lai sasmalcinātu riekstu čaumalas mazos gabaliņos. Tas paātrinās to sadalīšanās procesu un palielinās virsmas laukumu, kas saskaras ar augsni.

3.Iestrādājiet augsnē: Aprakt sasmalcinātās riekstu čaumalas izvēlētajās dobēs vai ap kokiem. Iestrādājiet tās aptuveni 10-15 cm dziļumā.

4.Laistīt: Pēc riekstu čaumalu ierakšanas bagātīgi aplaistiet dobes vai koku stādījumus. Tas palīdzēs uzsākt sadalīšanās procesu un atbrīvot barības vielas augsnē.

Pelnu iegūšana no riekstu čaumalām:

Ja jums ir nepieciešams ātrs barības vielu avots viengadīgajiem augiem, varat sadedzināt riekstu čaumalas, lai iegūtu pelnus. Rieksti čaumalas pelni ir bagāti ar kalciju, fosforu un kāliju, kas ir būtiski elementi augu augšanai un attīstībai.

1.Sadedziniet riekstu čaumalas: Savākt un nomazgāt riekstu čaumalas. Pēc tam ļaujiet tām pilnībā nožūt saulē vai labi vēdināmā vietā. Sadedziniet riekstu čaumalas drošā vietā, piemēram, ārā ugunskurā vai metāla mucā.

2.Savākt pelnus: Pēc tam, kad riekstu čaumalas ir pilnībā sadegušas, savākt atlikušos pelnus. Izsijāt pelnus, lai noņemtu nesadegušos gabalus.

3.Izmantojiet mēslojumu: Uzklājiet riekstu čaumalu pelnus ap viengadīgajiem augiem un iestrādājiet tos augsnē. Laistīt, lai barības vielas tiktu absorbētas augsnē.

Izmantojot riekstu čaumalas kā mēslošanas līdzekli, jūs ne tikai nodrošināsiet saviem augiem ilgstošu uzturu, bet arī uzlabosit augsnes struktūru un auglību. Šī dabīgā un ilgtspējīgā metode ir lielisks veids, kā rūpēties par savu dārzu, vienlaikus samazinot ietekmi uz vidi.

Leave a Comment