Vienkāršs paņēmiens atmiņas trenēšanai, kas var mainīt tavu dzīvi

1

Uz šī fenomena pamata balstīta Rona Vaita pašattīstības grāmata “Uzlabo atmiņu 30 dienu laikā”, ar tās palīdzību atmiņu var uzlabot līdz tādam līmenim, ka smadzenes spēs atcerēsies 1 000 secīgus skaitļus.

Lai izpildītu vienu no pirmajiem vingrinājumiem, jāpalūdz kādam sastādīt sarakstu ar 20 lietām – tās var būt tik vienkāršas kā “zīmulis” vai arī tik sarežģītas kā “Lielā Franču Revolūcija”. Pēc minūti ilgas iegaumēšanas, centies uz baltas papīra lapas atveidot sarakstu tieši tādā pat secībā. Lai arī tas izklausās vienkārši, lielākā daļa cilvēku šajā uzdevumā sākotnēji izgāžas. Tomēr pēc iegaumēšanas paņēmiena apgūšanas, cilvēki var nekavējoties atstāstīt šī saraksta saturu no beigām. Pāris vingrinājumus vēlāk jau iespējams iegaumēt 50 vārdus.

Paņēmiens ir visnotaļ vienkāršs. Ja tu vēlies kaut ko iegaumēt, iztēlojies to. Piemēram, ja vēlies atcerēties uzvārdu Bērziņš, iedomājies slaidu koku ar baltu mizu nelielām robotām lapām.

Pēc tam prātā izveido informācijas uzglabāšanas sistēmu. Par pamatu ņem ko sev pazīstamu, piemēram, ķermeņa daļas, tavās mājās esošās mēbeles vai ko citu, sakārto šos priekšmetus sarakstā pa 20.

Visvienkāršāk būtu sākt ar ķermeņa daļām. Izveido sarakstu, sākot ar galvas virspusi un virzoties uz ķermeņa lejasdaļu, piešķir katrai ķermeņa daļai skaitli.

Piemēram:

1. Piere

2. Acis

3. Deguns

4. Mute

5. Zods

6. Krūtis

Un tā jāuzskaita 20 ķermeņa daļas. Tad paņem sarakstu un piešķir katrai ķermeņa daļai vizuālu attēlu.

Piemēram, ja saraksts sākas ar:

1. Kaķis

2. Nauda

3. Pildspalva

Tad savā prātā iedomājies:

1. Milzīgs kaķis, kurš sēž tev uz galvas un nosedz pieri

2. Nauda, kas birst laukā no acīm

3. Pildspalvas, kas nāk ārā no deguna

Iegaumē: Jo izteiksmīgāku un dīvaināku attēlu iedomāsies, jo labāk tu atcerēsies sarakstā esošās lietas.

Pēc tam, kad minūtes laikā esi spējis piešķirt attēlus ikvienam no 20 vārdiem, noliec sarakstu nost un centies atstāstīt tā saturu. Atceries ķermeņa daļas un tām pievienotos attēlus.

Tagad tev jābūt spējīgam citēt sarakstu kā no sākuma, tā arī no beigām.

Šo paņēmienu var izmantot dažādos gadījumos. Piemēram, ja jāiegaumē jauno kolēģu vārdi. Vienkārši pievieno katram vārdam attēlu. Ja tavu kolēģi sauc Jānis, iedomājies Jāņu ozollapu vanagu. Ja kolēģi sauc Alise, iedomājies Alisi Brīnumzemē.

Izmantojot šo vērtīgo padomu, var iegaumēt ne tikai cilvēkus, bet arī sejas, telefona numurus, runas, stāstus un dzeju. Iegūsti no savas dzīves vairāk!

Avots: theplaidzebra.com

Leave a Comment