Viltības, kas palīdzēs dažādās dzīves situācijās gūt priekšroku

1. Kad Jūs pirmoreiz iepazīstaties ar cilvēku, pamēģiniet pievērst uzmanību viņa acu krāsai, neaizmirstot smaidīt. Cilvēki, kā likums, “pavelkas” uz to, jo Jūs skatāties uz viņiem 1-2 sekundes ilgāk kā parasti.

2. Pievērsiet uzmanību tam, uz kuru pusi ir vērstas Jūsu sarunu biedra kājas. Ja Jūs pieejat klāt cilvēkiem sarunas vidū un viņi pret Jums pavērš tikai ķermeņa augšdaļu, bet ne kājas, viņi negrib, lai pievienojaties viņu sarunai.

3. Kad Jūs ar kādu sarunājieties, pievērsiet uzmanību: ja pēdas ir vērstas virzienā no Jums, tad sarunu biedrs vēlas sarunu izbeigt.

4. Cilvēki parasti ir ar mieru izdarīt kaut ko svarīgu, ja vispirms palūgsiet viņus izdarīt kaut ko vienkāršu.

5. Un otrādi – ja Jūs sākumā palūgsiet izdarīt kaut ko maznozīmīgu un Jums atteiks, bet pēc tam palūgsiet to, ko tiešām gribējāt, tad cilvēks, visticamāk, arī piekritīs to izdarīt.

6. Ja Jūs kādam uzdodat jautājumu un cilvēks Jums atbild tikai daļēji – pagaidiet. Ja Jūs klusēsiet un saglabāsiet vizuālo kontaktu, tad sarunu biedrs, kā likums, turpinās runāt tālāk.

7. Ja Jūs nervozējat pirms kādas situācijas, piemēram, publiskas uzstāšanās vai lekšanas ar gumiju, pamēģiniet pirms tam pakošļāt košļeni, jo tas palīdz nedaudz nomierināties, ņemot vērā to, ka smadzenes uzskata, ja jau košļājam / ēdam, tad arī neatrodamies bīstamā situācijā.

8. Lai izbēgtu no neveiklas grūstīšanās, kad ejat cauri pūlim, nekustīgi skatieties cauri cilvēku pleciem vai arī punktā starp galvām. Jūsu skatiens viņiem norādīs, kur Jūs ejat un viņi automātiski pārvietosies tā, lai palaistu Jūs.

9. Kad Jūs cenšaties apgūt kaut ko jaunu, pamēģiniet to iemācīt arī savam draugam. Ļaujiet viņam uzdot Jums jautājumus, jo tā Jūs labāk sapratīsiet un atcerēsieties materiālus.

10. Vērsieties pie cilvēkiem, ar kuriem nesen esat iepazinušies, saucot viņus vārdā. Cilvēkiem patīk, kad viņus sauc vārdā, un tas palīdz radīt uzticības un draudzības sajūtu.

11. Ja Jūs gatavojaties kādai apspriedei vai intervijai ar kādu, pamēģiniet savu psiholoģisko stāvokli nomainīt jau laikus. Iedomājieties, ka esat veci draugi, ar kuru sen neesat tikušies. Iztēlojoties savā iztēlē, kā viss notiek, kā paspiežat roku viens otram, runājat. Palieciet atvērtā pozā un smaidiet. Lai cik banāli tas neizklausītos, Jūs pats atbildat par savu psiholoģisko stāvokli.

12. Ja Jums būs siltas rokas, kad ar kādu sarokosieties, tad, visticamāk, Jūs uzskatīs par patīkamu cilvēku, ar kuru ir viegli sadarboties.

13. Kad Jūs ejat uz pirmo randiņu, izvēlēties kādu aizraujošu vietu, kur tam notikt, piemēram, atrakcijas. Tas paaugstina adrenalīna līmeni un cilvēkam šķitīs, ka ir interesanti ar Jums pavadījis laiku.

14. Pārliecības atslēga – ieiet telpā ātrāk, uzskatot, ka Jūs jau visiem patīkat.

15. Cilvēki atceras nevis to, ko viņiem teicāt, bet to, kā likāt viņiem justies.

16. Ja Jūs plati smaidāt arī sev, Jūs jūtīsieties laimīgāks.

18. Kad kāda cilvēku grupa smejas, cilvēks instinktīvi skatās uz cilvēku, kas viņam šajā grupā ir vistuvākais. Tā Jūs varat uzzināt slēptās simpātijas.

19. Vienmēr dodiet bērnam izvēles iespējas, kuras liks viņam sajust, ka viņš kontrolē situāciju. Piemēram, ja Jūs gribat, lai viņš uzvelk apavus, tad pajautājiet – kādus tieši apavus viņš vēlas vilkt?

Leave a Comment