Sastāvdaļas
- 4 vistas filejas
- 50ml olīveļļa
- 2-3 zariņi timiāns
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 citrons
- Salātiem:
- 400g svaigs kāposts
- 4 selerijas kāti
- 200g svaigs gurķis
- 1/2 citrons
- pētersīļi
- dilles
- olīveļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Pagatavot salātus. Kāpostu un selerijas kātus sagriezt pēc iespējas plānāk. Kāpostus un seleriju pārlikt lielā salātu bļodā, pievienot svaigi spiestu citrona sulu, svaigi maltus piparus un sāli pēc garšas. Salātus ar kartupeļu stampu vai ar rokām saspaidīt, lai izdalās sula. Pievienot sagrieztu svaigu gurķi, sasmalcinātus zaļumus un olīveļļu, apmaisīt. Novietot ledusskapī līdz pasniegšanai.
- Marinādei olīveļļu sajaukt ar sasmalcinātu ķiploku, svaigi spiestu citrona sulu un rīvētu citrona miziņu, timiāna lapiņām. Vistas filejām pārliet marinādi un apmaisīt, lai marināde noklāj vistas filejas pilnībā. Marinēt 1 st. istabas temperatūrā. Vistas filejas cept grilpannā 8-10 min.
- Vistas fileju pasniedz ar kāpostu-selerijas salātiem.
Porcijas : 4
Avots: