Vizuālie efekti: Kā nopietni notievēt un uz ilgu laiku

Diēta

Ja veselīgs uzturs un sports vēl nav kļuvis par paradumu, un jūs visu laiku mēģināt kaut ko neveselīgu iekost, tad vadieties no mūsu padomiem, kas palīdzēs sasniegt mērķi.

Restorānā izdariet pasūtījumu pirmā. Tā mums ir lielāka iespēja izvēlēties to, kas atbilst mūsu diētiskajiem mērķiem. Pierādīts: kad ļaudis ēd kopā viņi ir tendēti pasūtīt līdzīgus ēdienus, lai nebūtu atšķirīgi no kolektīva. Citiem vārdiem, ja jūsu draugi ir pasūtījuši sev pa picai, jūs ar lielāku varbūtību pasūtīsiet sev to pašu- pat ja sekundi atpakaļ domājat aprobežoties ar salātiem.

Manā iepriekšējā darba vietā bija ļoti saspringta atmosfēra, un stresa dēļ es pieņēmos svarā.Tagad, jaunajā vietā, es jūtu, ka mani tiešām novērtē.Rezultāts: mīnus 4 kg bez īpašas piepūles plus tīra āda. Alise 27

Neticiet „veselīgajam” marķējumam. „Organisks”, „naturāls”, mazkaloriju”, ”dārzeņu”- visi šie vārdi, kas ir ēdiena aprakstā, nereti liek mums domāt, ka mēs lietojam mazāk kaloriju, nekā īstenībā. Saskaņā ar pētījumiem, kurus veica Toronto (Kanāda) universitātes zinātnieki, mēs ēdam vidēji par 35 % vairāk, ja uzskatam, ka ēdiens ir veselīgs. Lai neuzķertos uz āķa, domās izņemiet no ēdiena „veselīgos” ingredientus un paskatieties, kas palika. Piemēram, dārzeņu lazanja bez dārzeņiem – tas pats siers, mīkla un trekna saldā krējuma mērce.

Izvēlaties vietas ar pareizu atmosfēru. Sveču gaismā un klusas džeza mūzikas pavadībā cilvēki apēd vidēji par 18% (vai par 120 kkal) mazāk, nekā gaišā trokšņainā telpā. Kur sakars? Lūk, kur: atslābinošā vidē mēs gremojam lēnāk, tāpēc ēdam vidēji par 8 minūtēm ilgāk, Šī laika tieši pietiek, lai līdz smadzenēm aizietu signāls par to, ka kuņģis ir pilns.

Vīna glāze vakariņās katru vakaru kļuva man par pieradumu, bet izlemjot, ka tas nav īpaši veselīgi, es ierobežoju alkohola porcijas līdz divām nedēļā. Darīju to Vese***as dēļ, bet galarezultātā notievēju par 5 kg. Sofija, 33

I

Ievērojiet „divu likumu”. Restorānā izvēlēties vienu galveno ēdienu ar piedevām (piemēram, zivi ar dārzeņiem|), un pie tā ne vairāk nekā divas opcijas, ieskaitot jebkurus dzērienus, izņemot ūdeni. Tā, ja jūs izlēmāt papildināt savu pamatizvēli ar vīna glāzi un maizes riku, tātad, salāti un deserts būs jāatliek līdz citai reizei. Pasūtījāt pie zivs mērces tartaru, bet desertā tiramisu? Tātad, atsakieties no maizes un jebkuriem dzērieniem, izņemot ūdeni. Cilvēki, kas seko „divu likumam”, ēd vidēji par 25 % mazāk, jo šis ierobežojums viņiem liek izvēlēties ēdienu izvērtējot.

Brokastojiet pareizi. Luiziānas štata universitātes zinātnieki aprēķināja: sievietes, kas brokastīs ēd karstu auzu putru, pēc 4 stundām par 28% jūtas mazāk izbadējušās, nekā tās, kas aplej musli ar aukstu pienu. Attiecīgi, arī pusdienās karstas auzu putras mīlētājas pārēdas mazāk.

Astoņus gadus es pavadīju graujošās attiecībās, un visu šo laiku vienīgais mans mierinājums bija ēdiens. kad mēs beidzot šķīrāmies, es pārslēdzos uz citiem priekiem- kontaktējos ar draugiem un ģimeni – un nometu 25 kg

Tatjana, 31

Pievienojiet un aplūkojiet Instagram Wellnes fotogrāfijas. Un pievienojiet draugiem tos, kas dara to pašu. 

Pierādīts, ka apskatot veselīga ēdiena fotogrāfijas, cilvēki lieto mazāk kaloriju un rūpīgāk izvēlas ēdienu, Noslēpums ir vizuālajos stimulos: tie motivē vairāk kā jebkurš cits- un, starp citu, strādā ne tikai virtuālā, bet arī reālā laikā. Turiet uz galda vāzi ar augļiem konfekšu kastes vietā- veselīgi ieradumi parādīsies paši!

BADA SPĒLES

Ne visi ir gatavi pievērsties radikālām diētām, toties daudzi var apbruņoties ar to „psiholoģiskiem āķīšiem”- un izmantot tos sev par labu.

Startējiet asi

Mazkaloriju un olbaltumvielu diētas, kā parasti, sākas no „uzbrukuma” etapa, kura laikā no uztura tiek izslēgts praktiski viss, izņemot olbaltumvielas. Atsakoties no ierastā režīma- viens no galvenajiem „emocionālajiem āķīšiem”: izturot visus ierobežojumus, jūs sākat justies spēcīgāki un ticat, ka tagad nu noteikti sasniegsiet rezultātus. Sāciet savu diētu no līdzīgām radikālām pārmaiņām: uz vairākām nedēļām atsakieties  no viena kaitīga produkta, un kuram liela loma jūsu uzturā. Piemēram, no cukura. Noturoties visu termiņu, jūs būsiet tik lepni, ka motivācija atteikties vēl no kaut kā kaitīga radīsies pati no sevis.Bet lai izturētu, biežāk sev atgādiniet, kas jums bija jāizcieš.

Sašauriniet iespēju koridoru

Mono diētas nav īpaši veselīgas, bet efektīvas- tajā skaitā tāpēc, ka nav nepieciešams izvēlēties. Jo mazāka izvēle, jo mazāka iespēja apēst kaut ko nevajadzīgu un otrādi. Pie tam, liela izvēle veicina pārēšanos. Tātad, izvēlēties 4-5 ēdienu variantus brokastīm, pusdienām un vakariņām un sastādiet ēdienkarti, ņemot vērā minētās opcijas un izslēdzot no uztura visu pārējo. Kad apniks, izdomājiet jaunus ēdienu variantus.

Tērējiet naudu

Sēžot uz stingrām diētām, bieži ir jātērē nauda pērkot vitamīnus, mobilos pielikumus, grāmatas vai arī, jāapmaksā piedalīšanās semināros. Ieguldot kādu konkrētu summu, jūs jutīsiet pienākumu novest iesākto līdz galam. Izmantojiet šo psiholoģisko efektu- nopērciet paciņu modē nākušo ogu asai, blenderi, kuru jau sen vēlējāties, vai arī multivārāmo katlu. Pirkums jums atgādinās par izdarītām investīcijām, motivēs uz jauniem varoņdarbiem veselīgas ēšanas jomā.

Sāciet jaunu dzīvi

Pārmaiņas uzmundrina, un stingrās diētas izmanto mūsu mīlestību uz jauniem sākumiem. Kad jūs izlemjat mainīt dzīves veidu, rodas uzvaras nojauta un sajūta, ka esat iesaistīts procesā. Tāpēc, tā vietā, lai samazinātu porciju, izmainiet ikdienas ieradumus. Piemēram, nopērciet kulinārijas grāmatu ar neparastām receptēm un gatavojiet pēc tās trīs reizes nedēļā. Un neaizmirstiet par sīkumiem: pozitīvas sajūtas var papildināt jauns simpātiska pusdienu kārbiņa. Galu galā, dažreiz pats garšīgākais ēdienā- pievilcīgs iepakojums.

Vingrinājumi

Galu galā, jūs nonācāt pareizas ēšanas režīmā, un tagad atlika pats mazākais- ievilināt sevi sporta zālē. Viegli teikt, bet vēl vieglāk izdarīt- ja zina, kā apmānīt savu slinkumu.

Klausieties padomus no treniņu mājaslapas pirms nodarbībām.

Tas jūs noskaņos uz pareizo toni. Mūza, kuras pavadībā jūs esat pieradis nodarboties, izsauks atbildes reakciju (gandrīz kā kārums sunim)- un jūs sapratīsiet, ka ir pienācis laiks kā nākas pasvīst!

Sakiet sev, ka nodarbosieties tikai septiņas minūtes

Ja pēc šī laika jums sagribēsies aiziet mājās, ļaujiet sev to izdarīt. Bet, visticamāk, treniņš jums vairs neliksies kā smags pārbaudījums. Ir pierādīts, ka organisms sāk izstrādāt „laimes hormonus” tikai pēc 6 minūtēm, kas tiek pavadītas fiziski vingrojot- aptuveni tik daudz jums būs nepieciešams, lai iekļautos procesā. Bet lai vai kā, septiņas minūtes ir daudz labāk nekā nevienas.

Trenējieties kopā ar draudzeni, kas ir par jums sportiskāka un slaidāka

Kanzasas universitātes pētnieki uzskata, ka fitnesa partneris, kurš mazliet jūs apsteidz pēc fiziskiem rādītājiem, ļoti labi veicina jūsu sasniegumus. Izvēlēties kādu, ar kuru jums būtu interesanti nodarboties- un jūsu nodarbībām būs rezultāts.

Treniņus ielieciet obligāto darbu sarakstā

Bet pēc tam pastāstiet visiem draugiem un radiniekiem par to, ka jūs esat nākuši pie prāta, nopirkāt abonementu fitnesa klubā un jums nodarbības ir katru trešdienu un piektdienu. Izlaist nodarbības nav nemaz tik viegli, ja ir risks, ka jūs sāks uzskatīt par sliņķi.

Beidziet domāt un sāciet darboties

Pasakiet sev, ka tas ir vienkārši jāizdara, tāpat kā, kad vajag mazgāt traukus, uzkopt dzīvokli un iet uz darbu. Pie reizes atcerieties, ka izpildīta pienākuma sajūtas, ar kurām jūs izejat no sporta zāles, ir daudz patīkamākas nekā sirdsapziņas pārmetumi.

Maša, 20 gadi, Maskava- mīnus 6 kg

Mans ceļš uz ideālu augumu sākās ar video YouTube par to, kā labprātīgos mēnesi baroja ar ātro uzkodu, bet pēc tam nogādāja uz reanimāciju. Pēc tam vēlme apmeklēt ātrās apkalpošanas restorānus vai arī ēst kaut kādu nekvalitatīvu ēdienu pazuda pati no sevis, bet es tā mīlēju to darīt….Tagad tikai pareiza ēšana, sports un masāžas. Kā tikko motivācija zūd, uzreiz sarīkoju sev videoterapijas seansu.

Daša, 23 gadi, Maskava- mīnus 13 kg

Es sāku ar viegliem treniņiem un atteicos no 2-3 kaitīgiem produktiem. Lai sevi piespiestu staigāt uz zāli, nopirku skaistu formu un ielādēju atskaņotājā labu mūziku. Kad pēc treniņa miru badā, centos visu pēc kārtas, bet gatavoju kvalitatīvu ēdienu. Piemēram, salāti ar tunci, apslacīti ar ķirbju eļļu. Pirmie kilogrami izzuda nedēļas laikā. Un tas jau motivēja turpināt iesākto.

Ļena, 39 gadi, Maskava- mīnus 22 kg

Man sevi piespiest iet uz trenažieru zāli vai uz baseinu vienkāršāk ir no rīta, kad slinkums saldi guļ, tāpēc, ka vakarā, pēc smagas darba dienas, es noteikti nekur neaiziešu. Lai nekārotos dažādas smalkmaizītes, batoniņus, uzmanīgi izpētiet to sastāvu. Kad zini, cik tajos ir pārtikas piedevu, cukura, tauku, tos ēst vienkārši paliek kauns.

 Motivācija

Jekaterina Zikova, Ideālā ķermeņa skolas „Sekta” kuratore padalījās ar mums motivācijas noslēpumos.

Izvēlieties sev nodarbības, kas jums sagādā baudu, tad sports nebūs kā spīdzināšana. Baseins, velosipēds, skrituļslidas- variantu ir daudz.

Nekoncentrējieties uz kilogramiem, kurus gribat nomest, bet uz sporta sasniegumiem: piemēram, skriešanā centieties palielināt distanci, bet kalnu kāpšanas sportā- apgūt sarežģītāku maršrutu. Ārējās izmaiņas neliks sevi gaidīt.

Nospraudiet sev adekvātus mērķus: trenēties katru dienu divas reizes pa divām stundām ir nereāli, bet divas reizes nedēļā pa 30 minūtēm- noteikti.

 

 

 

 

 Avots: glamour.ru 

Leave a Comment