Zinātne skaidro: kāpēc ir labi, ja sievietei ir lielāks dibens!

Pitsburgas Universitātes pētījumā atklājies, ka bērna smadzeņu attīstība mātes ķermenī atkarīga no tauku krājumiem, kas atrodas mātes dibena un augšstilbu daļā.

“Šajās vietās esošie tauki ir noliktava, kuras materiāli izveido bērna smadzenes, ” atklāj Dr. Viljams D. Laseks, grāmatas “Kādēļ sievietēm vajadzīgi tauki” autors. Tauku uzkrājumi ķīmiski zināmi kā dokozaheksaēnskābe (DHS), kura ir bioloģiski svarīgs cilvēka smadzeņu komponents. Tās ir omega-3 taukskābes, kuras bērnam nepieciešamas smadzeņu un nervu sistēmas un acu attīstībai pirmajos sešos dzīves mēnešos. Šī ķīmiskā viela ir atrodama arī krūts pienā.

Pēc pētījuma datiem “ķermeņa augšdaļas tauki negatīvi iespaido taukskābes, kas nepieciešamas neiroloģiskai attīstībai, bet ķermeņa lejasdaļā esošie – pozitīvi. Papildus, vidukļa-gurnu proporcijas ir visnotaļ noderīgs līdzeklis kognitīvajai spējai sievietēs un viņu atvasēs.”

“Šķiet, ka sievietes ir attīstījušas, lai spētu akumulēt taukus, turot tos līdz bērna piedzimšanai,” apgalvo Dr. Laseks. “Šis process stipri līdzinās lāčiem, kas dodas ziemas miegā un vaļiem, kas dzīvo aukstajos arktiskajos ūdeņos.”

Avots: yourtango.com

Leave a Comment