Labas ziņas: dārza darbi samazina risku saslimt ar krūts vēzi

Jauns pētījums atnesis lieliskas ziņas tiem, kuri mīl rušināties dārzā. Zinātnieki noskaidrojuši, ka pusmūža vecuma sievietēm šī nodarbošanās palīdz samazināt risku saslimt ar krūts vēzi.

Patiesību sakot, šī nodarbe par 13% samazina iespēju saslimt ar krūts vēzi, papildus tam, ka dārzniece iegūst arī gardus un veselīgus augus, dārzeņus un augļus, kuri arī noteikti uzlabo veselību.

Šis plašais pētījums – desmitgadē lielākais – veltīts dažādu aktivitāšu, diētas un alkohola ietekmes izpētei uz krūts vēzi, kas ir sievietēm visbiežāk sastopamais vēža paveids.

Pēc vispasaules pētījumu, kas veikti par dzīvesveida ietekmi uz krūts vēža attīstību, apkopošanas, Pasaules Vēža izpētes fonds nāca klajā ar visnotaļ interesantu atklājumu – gada laikā varētu novērst teju 6000 krūts vēža saslimšanas gadījumu, ja sievietes katru dienu vismaz 30 minūtes veiktu fiziskas aktivitātes.

Lasi vēl: Kā uzturēt sevi labā fiziskā formā, veicot dārza darbus

Lai arī enerģiskākas aktivitātes, kas veiktas katru dienu (tādas kā skriešana) samazināja krūts vēža risku par 17%, pēc menopauzes iestāšanās skriešana vairs šādu efektu nenodrošina.

Patiesībā maigākas dabas aktivitātes, tādas kā dārzkopība un pastaigas pēc-menopauzes periodā sievietēm ir daudz veselīgākas un samazina risku saslimt ar krūts vēzi par 13%.

Ir pienācis īstais brīdis ķerties klāt dārza darbiem jau esošajā mazdārziņā vai ierīkot pašiem savu!

Avots: womansday.com

Leave a Comment