5 receptes, kā attīrīt organismu ar citroniem, ķiplokiem un pētersīļiem


As**svadu un limfvadu tīrīšanai, vielmaiņas uzlabošanai un detoksikācijai noderēs piecas receptes, kurās izmantoti slavenākie detoksikācijas līdzekļi tautas medicīnā – citrons, ķiploki un pētersīļi. 

1. Sarīvē 1 citronu un 1 ķiploka galviņu, masu aplej ar 1,5 litriem vārīta atdzesēta ūdens, 4 dienas nostādina istabas temperatūrā, tad izkāš. Dzer pa 50 ml tukšā dūšā. Tas ir universāls līdzeklis, kas satur visas organismam nepieciešamās vielas.

2. Ņem pa 300 g valriekstu kodolus, žāvētas aprikozes un rozīnes, 2 citronus ar visu mizu un samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Iegūto masu rūpīgi sajauc ar 300 g medus un lieto pa 1–2 tējkarotēm dienā. Uzglabā ledusskapī.

3. Ņem 3 kg zaļo ābolu, piemēram, antonovku, nomazgā un veselus ieliek katlā, pārlej ūdeni tā, lai šķidrums ābolus nosedz. 1–2 stundas nostādina, pēc tam kopā ar visu uzsūkto šķidrumu samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Iegūtā masa turpmākās 3 dienas būs gan brokastu, gan pusdienu, gan vakariņu vietā. Garšas uzlabošanai tai var pievienot nedaudz medus, bet neko citu ēst nedrīkst.

Lasi vēl: Nemaz nedomā uzsākt detoksikāciju, pirms neesi izlasījusi ŠO!

4. Teicamas attīrošas īpašības piemīt pētersīļiem (visam augam pilnībā). Tos var ēst tīrā veidā vai pievienot salātiem (ne mazāk kā 30–40 g). Ār*tēšanās nolūkiem pētersīļi nesader savienojumā ar burkāniem, bietēm, rāceņiem, rutkiem un kāļiem. Nav ieteicams tos lietot ar sulām.

5. Sasmalcina 6 lielas ķiploka daiviņas, puscitronu ar visu mizu, aplej ar puslitru auksta vārīta ūdens, 4 dienas nostādina tumšā vietā, tad izkāš un biezumus izspiež. Uzglabā ledusskapī un lieto pa ēdamkarotei reizi dienā 20 minūtes pirms ēšanas. Līdzeklim nav ķiplokam raksturīgās smakas.

COMMENTS

Leave a Comment