Ja aplikācijā WhatsApp saņem šo ziņu, nekavējoties izdzēs to!!

Tehnoloģijas mūsu dzīvi manāmi atvieglo, tomēr tām vienmēr līdzi nāk risks, no kā mēs neesam pasargāti.

Tiek veidotas dažādas “ļaundabīgās” programmatūras, kuru mērķis ir izjaukt, bojāt vai piekļūt datorsistēmai. Ransomware ir šāda veida programmatūra, ar kuras palīdzību hakeri pārņem kontroli pār datorsistēmu, bloķējot piekļuvi tai, līdz par to nebūs samaksāta nauda.

Wanna Decryptor, zināma arī kā WannaCry vai wcry ir šobrīd plaši izplatīta ļaundabīgā datorprogramma. Šī programmatūra ir vīruss, kurš ir apstādinājis daudzu cilvēku ikdienu. Ir “uzlauzta” arī Anglijas Nacionālā Vese***as centra programmatūra, kā rezultātā tika atceltas neskaitāmas operācijas un pacienti – aizsūtīti mājās. Līdz šim ļaunprātīgā programmatūra ir skārusi vairāk nekā 200 000 organizāciju 150 valstīs.

Lasi vēl: Ja tu bieži pārskati savu Facebook lapu, iespējams, tu ciet no šādas kaites!

Visbiežāk šī ļaunprātīgā programmatūra skar Windows7 lietotājus – viņi tiek apmuļķoti, liekot lejupielādēt dažādus failus ar aizdomīgu e-pastu palīdzību. Pēc tam WannaCry bloķē visus ierīces failus, atstājot divas mapes: viena satur Wanna Decryptor un otra – instrukcijas ar to, kas jādara tālāk – respektīvi, jāpārskaita nauda. Ne tikai datoru, bet arī vietnes WhatsApp lietotājiem liek uzmanīties un būt piesardzīgiem.

Telefonā var parādīties ziņa no it kā WhatsApp.com, kas liek noprast, ka vietne ir ieviesusi jaunu krāsu shēmu – tā izmanto kiriliskā alfabēta burtus, lai apmānītu lietotājus. Vietni patiesībā sauc шһатѕарр.com. Vietne liek šo ziņu dalīt ar 12 draugiem, pēc tam, kad tas ir izdarīts, tā paziņo par to, ka failus ir iespējams lejupielādēt tikai caur datoru. Kad tas tiek izdarīts, tiek lejupielādēta ļaunprātīga programmatūra, “inficējot” gan tevi, gan draugus, ar kuriem esi dalījies.

Būsim uzmanīgi un neuzķersimies!

Avots: viralthread.com

Leave a Comment