Katru gadu zemeņu sezonā es cepu Frezier kūku, bet viesi plūst pie tās kā bites pie medus

Saka, ka Francijā zemeņu biskvītkūku “Frezier” parasti gatavo dzimšanas dienā. Bet kāpēc gan šodien nesarīkot sev svinības?

It īpaši tāpēc, ka zemeņu sezona ir pilnā sparā. Tātad, ir nolemts: pagatavosim neparasti maigu un pārsteidzoši skaistu kūku pēc franču receptes.

 

Papildus sastāvdaļām jums būs nepieciešama saliekama metāla forma ar 20 centimetru diametru un mīklas apmales lente. Ar to jūsu kūkas sānu virsma būs pilnīgi gluda, un kūku varēs pagatavot augstāku, nekā atļauj forma.

Zemeņu biskvītkūka

Sastāvdaļas cepumam

3 olas

100 g cukura

50 g miltu

25 g cietes

1 tējkarote cepamā pulvera

10 g vaniļas cukura

Sastāvdaļas krēmam un pildījumam

700–800 g zemeņu

400 ml piena

200 g cukura

3 olas

4 ēdamkarotes cietes

200 g sviesta

15 g želatīna

50 ml vārīta ūdens

10 g vaniļas cukura

100 ml ūdens sīrupam

100 g cukura sīrupam

700–800 g zemeņu

zemeņu želejas maisiņš

Sagatavošana

1.Sāksim ar biskvīta pagatavošanu. Atdaliet trīs olu baltumus no dzeltenumiem.

2.Sakuļ olu baltumus, līdz veidojas stingras putas. Nepārtraucot, pievieno cukuru un turpini kult, līdz veidojas stingras putas.

3.Bļodā sajauciet olu dzeltenumus, miltus, cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Sakuļiet ar mikseri.

4.Saputotos olu baltumus vairākās piegājienos pievienojiet miltu maisījumam. Visu uzmanīgi samaisiet ar lāpstiņu.

5.Ar zīmuli pārzīmē cepšanas pannas kontūru uz cepamā papīra.

6.Novietojiet pusi mīklas uz iezīmētā apļa un vienmērīgi sadaliet to pa tā virsmu.

7.Cepšanas pannu ievieto cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190 grādiem, uz 10–12 minūtēm. Atkārtojiet to pašu darbību secību ar mīklas otro pusi.

8.Izmantojot kūkas formas malu, nogrieziet visu lieko, kas izvirzīsies ārpus formas. Ievietojiet acetāta lenti (vai pārtikas plēvi) pannā. Pēc tam ievietojiet kūku pannā.

Sagatavosim pildījumu

1.Tagad ir pienācis laiks pagatavot pildījumu. Katliņā sajauciet pienu un 100 gramus cukura. Uzlieciet to uz uguns un uzvāriet.

2.Pievienojiet atlikušos 100 gramus cukura un vaniļas cukuru trim olām. Kārtīgi sakuļiet.

3.Pievienojiet cieti un samaisiet. Pārlejiet iegūto maisījumu ar verdošu pienu, nepārtraukti maisot. Uzlieciet uz uguns un uzkarsējiet līdz sabiezēšanai.

4.Pievienojiet krējumam 100 gramus sviesta un sakuļiet ar mikseri. Ļaujiet krēmam atdzist istabas temperatūrā.

5.Tikmēr 50 mililitros ūdens ielej 1,5 ēdamkarotes želatīna. Pievienojiet atlikušo sviestu atdzesētajam krēmam un kuļiet 5 minūtes. Pašās beigās ielejiet ūdens vannā izšķīdināto želatīnu.

Kūkas salikšana

1.Rūpīgi nomazgājiet zemenes un izņemiet kātiņus. Pārgrieziet apmēram desmit atlasītās zemenes uz pusēm.

2.Apsmērējiet kūku ar cukura sīrupu. Ap kūkas perimetru izklājiet zemenes ar griezumiem pret veidni.

3.Piepildiet veidni ar pusi krēma. Ievietojiet atlikušās zemenes krēmā ar smailajiem galiem uz augšu. Atstājiet pāris ogas dekorēšanai.

4.Pārlejiet atlikušo krējumu pār zemenēm. Vienmērīgi izklājiet to pa visu kārtu. Pārklājiet pildījumu ar otro kūkas kārtu. Samērcē kūku ar cukura sīrupu.

5.Lai dekorētu kūku, sagrieziet vairākas ogas plānās šķēlītēs un izklājiet tās rakstā uz kūkas virsmas.

6.Pagatavojiet zemeņu želeju saskaņā ar instrukcijām un pārlejiet to pāri kūkas virsmai. Ievietojiet kūku ledusskapī uz nakti. Pēc apmēram stundas noņemiet veidni un plēvi.

Lasi vēl: Pastāstīsim noslēpumu kā saglabāt gurķus kraukšķīgus

7.Zemeņu pusītes gar kūkas malām izskatās kā sarkanas liesmu mēles. Piebildīsim, ka kūka sanāk neticami skaista un vienlaikus ne mazāk garda. Tātad jebkurā gadījumā tā kļūs par jūsu svētku galda centrālo notikumu.

Tikai ar veikalā pirktām olām tā, iespējams, izskatītos izdevīgāk. Un tāpēc dzeltenais krēms, pateicoties mājās gatavotām olām, pēc krāsas daudz neatšķiras no kūkas.