Šis citronu kvass lieliski atveldzēs viskarstākajās vasaras dienās

Kvass ir daudzu iecienīts bezalkoholiskais dzēriens, kas lieliski remdē slāpes karstumā. Savukārt citrona sula, ko daži pavāri iesaka pievienot dzērienam, padara kvasa garšu spilgtāku.

Kā pagatavot kvasu ar citrona miziņu, lasiet tālāk.

Sastāvdaļas citronu kvasam

Dzeramais ūdens – 3 litri

Cigoriņu ekstrakts – 1 ēdamkarote

Cukurs – 150 g

Raugs – 20 g

Citrona miziņa – no 1 citrona

Citronu sula – no pus citrona

Kā pagatavot kvasu ar citronu

Iepriekš sagatavojiet citrona miziņu un citrona sulu. Lai to izdarītu, nomazgājiet citronu un nomizojiet to ar dārzeņu mizotāju – vai sarīvējiet citronu uz lielas rīves.

Nomizojiet miziņu līdz baltajam slānim – tā ir diezgan rūgta, tāpēc var padarīt dzēriena garšu pārāk asu. Pēc tam nelielā bļodiņā vai krūzītē izspiediet pusi citrona sulas.

Ūdeni kvasam var izmantot jebkuru, bet obligāti dzeramo. Tas nozīmē, ka tas var būt filtrēts un attīrīts krāna ūdens, vārīts ūdens, pudelēs pildīts ūdens vai pat minerālūdens.

Tomēr labāk lietot ūdeni, kas ir neitrālas garšas (un, vēlams, negāzēts) – citādi dzēriena garša rezultātā var būt neparedzama.

Ja ūdens nav vārīts, ielejiet to dziļā katliņā un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam šķidrums jāatdzesē līdz 35-40 grādiem. Ja izmantojat vārītu ūdeni, varat to uzsildīt līdz pareizai temperatūrai.

Ielejiet cukuru katliņā ar ūdeni, iemaisiet raugu un pievienojiet cigoriņu ekstraktu. Tad šķidrumā uzmanīgi ielej citronu sulu un ieber citrona miziņu.

Rūpīgi samaisiet sastāvdaļas, līdz tās pilnībā izšķīst, un atstājiet kvasu uz 2-3 stundām.

Pēc tam dzērienu caur sietu pārlej pudelē. Siets ir nepieciešams, lai atdalītu citrona miziņas gabaliņus. Gatavu kvasu var uzreiz iepildīt glāzēs vai atdzesēt saldētavā vai ledusskapī.

Šo mājās gatavoto dzērienu var uzglabāt līdz 10 dienām – ledusskapī, cieši noslēgtā pudelē.

 

 

Leave a Comment