Septembra gardākais gardums: recepte pīrāgam ar plūmēm un sieru

Vasara ar savu karstumu ir aiz muguras, un ir pienācis laiks palutināt gan sevi, gan savus tuviniekus ar rudens sezonas gardumiem.

Nekas nevar pārspēt mājās gatavotus konditorejas izstrādājumus, īpaši, ja tie gatavoti ar svaigiem, sezonāliem produktiem.

Mēs piedāvājam vienkāršu un gardu pīrāga recepti ar plūmēm un sieru, kas noteikti iepriecinās gan lielus, gan mazus.

Receptes pagatavošana aizņems tikai aptuveni pusstundu, un rezultāts būs gardēžu cienīgs!

Nepieciešamās sastāvdaļas pīrāgam ar plūmēm un sieru:

10-12 plūmes

400 g fermentēta piena siera (9% tauku)

170 g cukura

2 olu dzeltenumi

20-30 g sviesta

2-3 ēdamkarotes miltu vai mannas

Šķipsniņa sāls

1 kārtainās mīklas loksne

Apaļš cepamtrauks

Pagatavošanas process:

Sagatavo plūmes: Sāc ar plūmju sagatavošanu – pārgriez tās uz pusēm un izņem kauliņus. Pagaidi, līdz tās ir gatavas likšanai pīrāgā.

Izkausē sviestu: Nelielā katliņā izkausē sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno tam pusi no cukura daudzuma, kā arī krējumu un nelielu daudzumu ūdens. Rūpīgi maisi, līdz masa ir viendabīga. Vāri maisījumu uz lēnas uguns dažas minūtes, līdz tas ir nedaudz sabiezējis, un pēc tam ļauj atdzist.

Lasi vēl: Recepte pikantiem biešu salātiem

Sagatavo olas un sieru: Atšķir olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus rūpīgi samaisi ar atlikušajiem cukura graudiem, lai tie pilnībā izšķīst. Pēc tam uzņem sieru un samal, līdz tas kļūst gluds un viendabīgs, bez gabaliņiem. Sieru sajauc ar dzeltenumu maisījumu, pievieno šķipsniņu sāls un izvēlētos miltus vai mannu, kas palīdzēs krēmam kļūt stingrākam.

Gatavo cepamtrauku: Sagatavo cepamtrauku, ieziežot to ar nelielu daudzumu eļļas, lai pīrāgs neliptu pie formas. Izklāj apaļā cepamtrauka apakšā vienu kārtainās mīklas loksni, to rūpīgi izlīdzinot.

Veido pīrāgu: Kad mīkla ir gatava, lej tajā sagatavoto biezpiena maisījumu, izlīdzinot to pa visu cepamtrauku vienmērīgā kārtā. Pāri krēma kārtai izkārto iepriekš sagatavotās plūmju pusītes, lai tās izskatītos kā dekoratīvas un vienmērīgi pārklātu pīrāgu.

Cepšana: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ieliec pannu ar pīrāgu cepeškrāsnī un cep aptuveni 30-35 minūtes vai līdz pīrāgs kļūst zeltaini brūns un pilnībā izcepies.

Šis vienkāršais pīrāgs ar plūmēm un sieru ir ideāls deserts jebkurai rudens dienai, kad gribas baudīt sezonas produktus un veldzējošu saldo.

Izmēģini šo recepti, un mēs esam pārliecināti, ka tā kļūs par vienu no tavām iecienītākajām!

Leave a Comment