Tautas receptes, kā veselībai palīdz ķirbis. Derēs pat miziņa!

pumpkin-harvest-090716

Lai gan Helovīni ar simbolisko ķirbju grebšanu jau ir aiz muguras, tas nemazina šīs milzīgās ogas pieejamību un dziedinošās īpašības.

Uztura speciāliste ILZE ZAČESTE aicina ikvienu novērtēt veselīgo un svaigo dabas velti – ķirbi – un nebaidīties veikt eksperimentus arī virtuvē!

Maz kaloriju, daudz vitamīnu

„Mums ir ļoti daudz izcilu augu, dārzeņu un garšvielu, kas strādā kā dabas dāvāta aptieciņa, taču šoreiz vēlos likt akcentu un padalīties ar zināšanām tieši par mūsu neizsīkstošo dziednieku, Latvijas milzīgāko ogu – ķirbi. Tajā ir ļoti maz kaloriju, bet daudz vitamīnu – B, PP (nikotīnskābe, kas pieder pie B grupas vitamīniem), C, E, K. Ķirbis satur piecreiz vairāk beta karotīnu, nekā burkāni. Tas ir bagāts arī ar minerālvielām – kāliju, varu, dzelzi, magniju. Satur šķīstošās un nešķīstošās šķiedrvielas, pektīnus. Visi šie elementi ir perfekti sabalansēti, tādējādi stimulē pareizu vielmaiņas procesu norisi”, informē Ilze Začeste.

Lasi arī: Sīpols dziedina pret klepu, angīnu un nierakmeņiem. Tautas receptes

Šķir lapu tālāk, lai lasītu vairāk:


 

Līdzīgi raksti

Nav komentāru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Vairāk par sīkdatnēm

Kas ir sīkdatnes? Sīkdatne ir neliels teksta fails, ko tīmekļa vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Tā vietnei palīdz atcerēties jūsu pieteikumvārdu un/vai iestatījumus (piemēram, valodu, fontu izmēru u.c. attēlošanas iestatījumus), ar kādiem esat izvēlējies vietni skatīt, lai katru reizi jums tie nebūtu jānorāda no jauna.

Close