Šī pica garšos ikvienam, bet it īpaši slaidajām dāmām, kas tādas arī vēlas palikt. Šīs picas 100 gramos ir tikai nedaudz vairāk par 100 kalorijām, un tās mīklā nav miltu. Tās galvenie “trumpji” – mērce, ko gatavosiet paši un piedevas, ko liksiet virsū – nav iespējams to aprakstīt, cik ļoti garda tā ir. Tāpēc vienkārši ir jāpagatavo!
Sastāvdaļas (apmēram 4 lielām porcijām):
Picas pamatnei:
Vistas fileja – 500 grami
Olas – 1 gab.
Kaltēti ķiploki – 0,5 tējkarote
Picas garšvielu maisījums – 0,5 tējkarote
Malti melnie pipari – pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Mērcei:
Sasmalcināti tomāti savā sulā – 300 grami
Sīpoli – 1 gab.
Ķiploki – 1 daiviņa
Baziliks – 1 zariņš
Olīveļļa – 1 ēdamkarote
Cukurs – 0,5 tējkarote
Izpildi testu!
Ko liekam virsū:
Mozarella siers – 150 grami
Olīvas – 100 grami
Paprika – 1 gab.
Bazilika lapiņas
Kā gatavot? Soli pa solim!
1. Sāciet ar produktu sagatavošanu pamatnei. Vistas gaļu var aizstāt ar tītara gaļu vai jebkura cita veida liesu gaļu pēc jūsu izvēles. Taču ņemiet vērā, ka šādā gadījumā mainīsies ēdiena gatavošanas laiks un kaloriju saturs. Šajā receptē tiek izmantota vistas fileja. Var izmantot arī gatavu veikalā gatavotu malto gaļu. Ieslēdziet cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā.
2. Vistas fileju nomazgā, nosusina un sagriež lielos gabalos. Sasmalcina blenderī vai gaļas maļamajā mašīnā. Ja izmantojat saldētu mājputnu gaļu, pirms tam to atkausējiet ledusskapja apakšējā plauktā.
3. Kad vistas gaļa sasmalcināta, pievienojiet šai masai olu, kaltētus ķiplokus, garšaugus, sāli un piparus. Rūpīgi visu samaisiet viendabīgā masā.
Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā: