Tikai viena karote un tomāti nekavējoties kļūst sarkani: svarīga barošana jūlijā

Ražas daudzums un kvalitāte ir atkarīga no tā, kādu mēslojumu izmantojat jūlijā.

Jūlijā ir svarīgi veikt pēdējo mēslošanu, tad tomātu attīstība būs vērsta uz augļu veidošanos, nevis augšanu. Šajā periodā vislabāk ir izmantot fosfora-kālija, nevis slāpekļa mēslošanas līdzekļus.

Ar ko mēslot tomātus – uzticams risinājums

Kā jau minējām, pirmais, ar ko vasaras vidū nepieciešams barot tomātus, ir minerālmēsli, kas satur fosforu un kāliju. Viens no labākajiem pārbaudītajiem līdzekļiem ir kālija humāts – pilnīgi dabīgs preparāts, kas stimulē augu attīstību.

Jums būs nepieciešams 1 ēdamkarote līdzekļa, kas atšķaidīts 10 litros ūdens. Ar iegūto šķīdumu var apstrādāt tomātus ik pēc 2-3 nedēļām līdz ražas novākšanai. Noteikti to veiciet uz mitras augsnes, lai šķīdums labāk uzsūktos.

Ar kādiem tautas līdzekļiem barot tomātus

Mēneša sākumā zem tomātiem jāievada minerālvielas, bet jūlija beigās labāk mēslot ar organiskiem mēslošanas līdzekļiem. Tas nozīmē, ka, ja jūlija pirmajās dienās ieviesīsiet to pašu kālija humātu, tad tuvāk vidum un beigām labāk jau zināt, ar ko barot tomātus no organiskām sastāvdaļām. Divas populārākās iespējas ir pelni un urīnviela.

Pelni

Cilvēki, kuri ik gadu ievāc rekordlielu ražu, dalās padomos, kā jūlijā tomātus barot ar pelniem. 1 glāzi pelnu jāatšķaida 10 litros ūdens un ar šādu šķīdumu vienkārši jālaista augi, bet pelnus, kas nav izšķīduši, var izliet zem krūmiem.

Iespējama arī lapu barošana ar pelniem – šajā gadījumā dārznieki 300 gramus pelnu atšķaida 3 litros ūdens, pusstundu vāra, 5 stundas notur, pēc tam atšķaida 10 litros ūdens, pārkāš un izsmidzina augus. Lai mēslojums labāk pieliptu pie tomātiem, šķīdumā var ieziest nedaudz veļas ziepju.

Urīnviela

Tālāk sniegti padomi, kā barot tomātus ar urīnvielu, jo šis mēslojums ir otrs populārākais jūlija mēslojums. Tomēr jums ir jāizmanto ne tikai urīnviela, jums būs nepieciešams:

1 litrs urīnviela;

20 g superfosfāta;

20 g kālija sulfāta;

10 g kaļķu;

2 g vara sulfāta.

Visu to izšķīdina 10 litros ūdens.  Ja tomāti ir zema auguma, pietiks ar 1-1,5 litru bet liānu krūmiem būs nepieciešami 2 litri mēslojuma.

 

 

Leave a Comment