Nu, ko – kabaču sezona ir sākusies! Un ikviens, kam dārzā aug kabači, lūkojas pēc gardu ēdienu receptes. Un šī ir tieši tāda! Šīs ir ļoti gardas pusdienas vai vakariņas, kuru pagatavošanai jāizmanto kabači.
Šajā receptē ir viss, kas nepieciešams izsmalcinātai garšai – maigi kabači, sulīgi tomāti, aromātiska paprika un garšīga siera kombinācija. Šo ēdienu ir patiešām vērts paturēt prātā, un pierakstīt recepti, jo jums pēc tā pagaršošanas, to jautās daudzi.
Sastāvdaļas:
Kabači – 250 grami
Tomāti – 1 gab. (liels)
Saldā paprika – 1 gab. (liela)
Ola – 1 gab.
Skābais krējums – 3 ēdamkarotes
Piens – 2 ēdamkarotes
Cietais siers – 30 grami
Sāls – 1 tējkarote
Melni maltie pipari
Augu eļļa – cepšanai
Dilles vai pētersīļi – pasniegšanai
Izpildi testu!
Pagatavošanas metode:
1. Nomazgājiet kabačus, tomātus un papriku zem tekoša krāna ūdens. Kabačus sagrieziet 0,5 cm biezās šķēlītēs (ripiņās). Paprikai noņemiet kātiņu, iztīriet sēklas un arī sagrieziet ripiņās. Arī tomātu sagrieziet ripiņās.
2. Ņem cepamo trauku, ielej tajā nedaudz eļļas un vienmērīgi izlīdzina pa trauku. Pēc tam tajā pārmaiņus kārto – kabačus, papriku, tomātus. Pēc garšas pievienojiet sāli un melnos piparus.
3. Citā traukā sajauciet olu ar pienu, pievienojiet nedaudz sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisiet. Šo maisījumu vienmērīgi pārlejiet pāri dārzeņu kārtojumam.
Lasi vēl: Spāņu šašliks pēc oriģinālās receptes: kā garšīgi pagatavot cūkgaļu
4. Uz rīves sarīvējiet sieru (vai izmantojiet jau rīvētu), un bagātīgi ar to pārkaisiet dārzeņus.
5. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepiet ēdienu aptuveni 40 minūtes līdz siers kļūst zeltaini brūns.
6. Kad ēdiens ir gatavs, pasniedziet to karstu. Ja vēlaties, varat pārkaisīt visu ar sasmalcinātām dillēm vai pētersīļiem.