Vasarnīcas kaimiņš pamanīja, ka es ar rokām raustu nezāles, apžēlojās un deva norādījumus, kā no tām viegli tikt vaļā

Gandrīz katrs vasarnīcas iedzīvotājs katru gadu cīnās ar to, kā savā īpašumā atbrīvoties no nezālēm. Turklāt nīstā nezāle var parādīties ne tikai dārzā, bet arī pagalmā.

Tāpēc šodien es padalīšos ar kaimiņa recepti, kā viegli atbrīvoties no nezāles, tās nesaraujot ar rokām. Apbruņojieties ar šiem gudrajiem veidiem, un jums vairs nebūs jāveic papildu darbs.

Kā atbrīvoties no nezālēm vasarnīcā

Nezāles sabojā ne tikai vasarnīcas izskatu, bet arī īpašnieku noskaņojumu. Galu galā jūs uzreiz saprotat, ka jums būs daudz jāstrādā, lai atbrīvotos no šīs nezāles.

Turklāt šo darbu nevar saukt par patīkamu. Vai ir izeja?

1.Jūs varat atrisināt problēmu ar parasto sāli. Ja nezāles cenšas izkļūt tur, kur nav vēlamas, izmantojiet sāls šķīdumu.

Lai to izdarītu, ņem 2-3 daļas karsta ūdens uz 1 daļu sāls. Lai gan jūs varat vienkārši izbērt sāli tur, kur nevēlaties redzēt zaļumus.

2.Cepamā soda lieliski noder arī zāles novākšanai. Šī metode ir īpaši laba gadījumos, kad nepieciešams atbrīvoties no nezāles šaurās vietās.

Lasi vēl: Galvenās problēmas, audzējot gurķus, kas apgrūtina bezrūpīgo dārznieku dzīvi

Piemēram, celiņu un apmaļu plaisas varat apkaisīt ar cepamo sodu, lai tur nekas neaugtu.

3.Pieredzējuši vasarnīcu iedzīvotāji pat atrod pielietojumu kukurūzas miltiem. Viņi apkaisa ar šo vienkāršo produktu tajās zemes vietās, kur patīk parādīties nezālei.

Rezultātā tas apgrūtina sēklu pavairošanu, un problēma tiek daļēji vai pat pilnībā atrisināta.

4.Arī vecās avīzes strādās, lai atrisinātu problēmu. Papīrs jāsliek divās (vai vēl labāk četrās) kārtās, jānoliek vietās, kur parādās nezāle, un pa virsu labi jāapkaisa ar mulču.

Tas liegs nezālei piekļuvi saules gaismai, kā rezultātā tā drīz izzudīs.


5.Lai uzveiktu nīstās nezāles, tās var apliet ar parastu verdošu ūdeni. Turklāt šo vienkāršo metodi plaši izmanto vasarnīcu iedzīvotāji, kas pierāda tās efektivitāti.

Protams, jūs varat aizvākt nezāles vecmodīgā veidā, izmantojot dārza instrumentus, izņemot tās tieši ar saknēm.

Tomēr dažādos gadījumos ir grūti vai pat neiespējami izmantot šo metodi. Tāpēc iepriekš minētie triki ar sāli, sodu, avīzēm, miltiem vai verdošu ūdeni var lieliski palīdzēt.

Pastāstiet mums, kā jūs savā dārzā atbrīvojaties no nīstajām nezālēm. Varbūt jūs zināt kādu triku, kas var palīdzēt citiem mūsu lasītājiem?

Leave a Comment