Galvenās problēmas, audzējot gurķus, kas apgrūtina bezrūpīgo dārznieku dzīvi

Gurķu audzēšana ir smalka lieta, taču nav grūta, ja zināt un saprotat šo zaļo skaistuļu saprotamo valodu. Vai gurķi aug sulīgi un vienmērīgi?

Ja jā, tas nozīmē, ka tie ir ērti, viss viņiem ir piemērots. Bet greizie un šķībie augļi “pārmet” laistīšanas termiņa neievērošanu. Bumbierveida gurķis, biezs apakšā, liecina par kālija trūkumu.

Nu, zaļie augi, kas it kā piesieti jostasvietā ar jostu, lūdz labāku apputeksnēšanos, vai arī jūs tos laistat ar pārāk aukstu ūdeni. Izdomāsim!

Gurķu apstrāde

Gurķi ir viena no iecienītākajām kultūrām daudziem vasaras iedzīvotājiem. Kuram gan nepatīk mieloties ar šiem sulīgajiem, kraukšķīgajiem un aromātiskajiem dārzeņiem! Vienkārši augot viņi var būt kaprīzi un izvēlīgi.

Man ir tikai vienpadsmit, bet es jau esmu izgājusi cauri visiem gurķu novākšanas posmiem: es tos iestādīju, bet tie neauga; viņi pacēlās, cieta un aizgāja; Tie sadīguši, necieta, kļuva dzelteni un nokrita. Vai arī, kā saka mana kaimiņiene Baba Kļava: “Viss ir labā stāvoklī, gurķi aug kā sēnes pēc lietus. Pārdodu uz šosejas!”

Starp citu, tā pati kaimiņiene par šo tēmu joko: “ Profesionālu agronomu nekas netraucē (karstums, laputis, kaimiņi, vēlīnā puve)! “Un tagad mēs pierakstām: gurķiem ir nepieciešams kālijs augļu veidošanai, slāpeklis zaļumiem un fosfors augšanai. Nu, neaizmirstiet par kalciju! Zaļumi arī ļoti mīl serumu ar jodu.

No tā izriet, ka gurķi ir jābaro! Un ļoti svarīgi ir arī regulēt laistīšanu. Piemēram, gurķu augļiem, kas ir pārāk šauri vidū, var vienkārši nepietikt ūdens, vai arī tas var būt pārāk auksts. Tāpēc ir svarīgi iepriekš uzpildīt tvertnes ar ūdeni, lai tas varētu uzkarst (īpaši, ja tas ir no akas).

 

Ja varat regulāri laistīt gurķus, abās grēdas pusēs izklājiet apmēram 10 centimetrus platas purva sfagnu sūnu strēmeles.

Šīs sūnas lieliski piesaista mitrumu, ar kuru “dalās” ar kaimiņiem dārzā. Starp citu, šis triks ar sūnām arī palīdzēs aizsargāt zaļās skaistules no slimībām, jo ​​sfagnam piemīt baktericīdas īpašības.

Lasi vēl: Kaimiņu vectēvs jau piecus gadus tā baro upenes, ka ogas tik lielas kā vīnogas

Pēc dzinumu parādīšanās attīstības fāzē (3 vai pat 4 lapas) gurķi jāapstrādā ar šo šķīdumu: ūdens spainī pievienojiet 30 pilienus joda.

Pēc tam ielej litru piena un pievieno 20 gramus veļas ziepes. Izsmidzināšanu ar šo sastāvu var veikt ik pēc 10 dienām.

Apstrādi var veikt bez piena, izmantojot ūdeni. Ūdens spainī ir jāatšķaida 1 tējkarote joda un 2-3 ēdamkarotes bieza veļas ziepju šķīduma. Reizi 7–10 dienās apstrādājiet lapu no apakšas un augšas.

Personīgi pēc šādām manipulācijām ar gurķiem es tos novācu pirms salnām atklātā zemē. Nu ja līst, tad reizi 3 dienās!

Gurķus var un vajag arī apsmidzināt un laistīt ar sūkalu šķīdumu: 1 litrs sūkalu uz 5 litriem ūdens. Un vēl viena metode: vakarā iemērciet maizes klaipu ūdens spainī.

No rīta samīca maizi, pievieno nelielu pudeli joda, ūdens spainī atšķaida litru šķidruma un ar šo šķīdumu apkaisa gurķus.

Atlikušo šķidrumu var uzglabāt vēsā vietā. Apstrādājiet dobes ar šo šķīdumu ik pēc 2 nedēļām, un gurķi un topi paliks zaļi līdz rudenim!

Arī augu uzlējums palīdzēs nostiprināt auga imunitāti un sākt aktīvu augļošanu. Lai to izdarītu, spainī ielieciet sasmalcinātas vērmeles, āboliņu, vīgriezes, zilo zāli, nātres un citus garšaugus.

Piepildiet to ar siltu ūdeni un atstājiet 3 dienas. Filtrējiet infūziju un atšķaidiet 1 litru ūdens spainī. Tas ir pietiekami, lai laistītu 4-5 krūmus.

Barojiet gurķus pakāpeniski, nelielos daudzumos, bet bieži. Tas veicinās labāku barības vielu uzsūkšanos . Mēslojumu labāk lietot šķidrā veidā, laistot tos pie saknēm. Tas jādara pēc laistīšanas vai lietus, vakarā vai mākoņainā laikā.

Gurķus šādi apstrādāju jau daudzus gadus, šīs metodes nekad nav beigušās!

Redakcija

Gurķu apstrāde būs veiksmīga, ja tos audzēsiet atbilstoši četrām sastāvdaļām: pietiekami daudz kālija, kalcija, slāpekļa un fosfora. Un jūs jau zināt, kā piesātināt gurķu augus ar šiem elementiem. Es iesaku paturēt šos padomus. Ticiet man, tie noderēs jūsu vasarnīcā vairāk nekā vienu reizi!

Kā aug jūsu gurķi? Ar kādām problēmām jūs saskaraties ražas novākšanas laikā ?

Leave a Comment