10 lietas, ar kurām labāk nedalīties sociālajos tīklos

la35_2

Kad tavai dzīvei seko citi, šķiet, ka tā iegūst lielāku nozīmīgumu un kļūst aizraujošāka. Rodas vēlme pievienot vairāk un vairāk informāciju un dalīties tajā ar pateicīgo auditoriju. Tikai aizmirstam par to, kur atrodas robežas starp mūsu intīmo, personīgo laimi un to, ko uzzinās par mums jebkurš svešinieks, kam vien pieejams internets.

1. Saldi tekstiņi par savu partneri

Viņi ir tie, kas jūt nepieciešamību no rīta ievietot savu attēlu ar tekstu “Mīlu, gaidu, ilgojos”. Visi draugi rīta darbu steigā pamanīs jaunumus tavā lapā, apskatīsies un…neko īpaši svarīgu neieraudzīs. Psihoterapeite Marcia Berger uzskata, ka šādiem pāriem, kas pastāvīgi ziņo par savu dzīvi (pēc viņas konsultāciju pieredzes) nav ļoti labas attiecības, bet viņi bieži vien turpina pārliecināt sevi un citus par pretējo.

2. Fotogrāfijas, kas publicētas bez atļaujas

Piemēram, fotogrāfijas no vakardienas ballītes, kurā tavs partneris jokojot izbolījusi acis. Patiesībā jau attiecību sākumā būtu jānoskaidro tāds svarīgs jautājums – ko partneris teiks par to, ka viņa attēlus izvietosi savā lapā. Iespējams, vīrietis savā profilā radījis īsta veča iespaidu – sacīkstes, pārgājieni, nekas vairāk. Un tad tu parādi viņu ar mazu kaķīti rokās… Vai foto no sērijas ” vīna un degvīna valstības karalis” nevietā „izpeld” piesakoties darbā.

3. Joki par viņa varoņdarbiem un neveiksmēm saimniecības darbu frontē

Viņa pirmā dārzeņu zupa vai izbīlis acīs, kad vārošais piens skrien pāri katliņa malām. Draugiem un jums tās ir jaukas un neaizmirstamas atmiņas. Bet neaizmirstiet, ka sociālie tīkli, pieejami ne tikai draugiem. Ja nav uzlikti īpaši filtri, nekad nezināt, cik daudz cilvēki lasa ierakstus. Fotogrāfija ar vīrieti pie trauku mazgāšanas procesa un uzrakstu “Mūsu mājā sievietes traukus nemazgā” pieejama arī viņa kolēģiem, biznesa partneriem un svešiniekiem.

4. Tiešraide no notikumu vietas

Vakar viņš rīkojās diezgan slikti. No rīta tu atstāj ziņu, no kuras visi uzzinās, kur viņš droši vien pavadījis nakti. Tev ir intuīcija, dedukcijas spējas un tu vari izdarīt nepārprotamus loģiskus secinājumus. Tomēr atceries divas lietas: pirmkārt, tavas emocijas ir sakāpinātas un tādā stāvoklī labāk neatstāt rakstiskus ziņojumus. Otrkārt, neaizmirsti, ka tu visu izziņo publiski. Pagaidi, varbūt viss vēl nokārtosies.

5. Ziņas par to, cik karstasinīgs viņš ir

Tāpat kā reportāža no veikala, kurā iegādājies viņam jaunu pidžamu un zīda apakšveļu.

6. Komentāri pie sarakstes ar viņa bijušo

Jā, tā ir realitāte – daudzi turpina sociālajos tīklos sazināties ar bijušo, jo paliek draugi. Tam ne vienmēr ir tev jāpatīk. Bet labāk apspriest šo jautājumu personīgi, nevis atstāt savu sarkastisku komentāru viņu sarakstē.

7. Sīka informācija par šķiršanās “kauju”

Tādas lietas ieteicams atstāt aiz slēgtām guļamistabas durvīm un nepadarīt to par “tautas īpašumu”.

8. Pārāk daudz informācijas

Mājieni par seksu derēs SMS. Partneris būs glaimots lasot “vēlos tevi, nāc ātrāk mājās”. Feisbukā par tādu ziņu viņa padotie vai bērna treneris būs nesaprašanā.

9. Smalki mājieni, kas saprotami ikvienam 

Tu lasīji internetā interesantu rakstu – piemēram, par desmit īpašībām, kas raksturo sliktu sievasmāti un publicē saiti uz to vai iesaki draugiem ar komentāru “ko man tas varētu atgādināt…” Lai arī sievasmāte nevar lasīt tavas ziņas, gan jau agri vai vēlu viņa par to uzzinās.

10. Atgādinājums iegādāties pienu

Sociālie tīkli – brīnišķīgs līdzeklis apvienot cilvēkus ar kopējiem hobijiem, nekavējoties darīt zināmu svarīgu ziņu, vai piesaistīt līdzekļus, lai palīdzētu. Bet par pienu labāk piezvani. Dod sev privāto telpu, lai sazinātos, kad prožektori nodzisuši, auditorija izklīdusi un tu noej no skatuves, lai būtu savās mājās.

 

veselam_la.lv

COMMENTS

Leave a Comment