10 lietas, kuras tev jāzin, pirms uzsāc attiecības ar komunikablu intravertu

  1. Pēc garas dienas tevi satiekot, mēs varētu būt viegli aizkaitināmi un nevēlētos runāt.

Tam nav nekāda sakara ar tevi. Komunikablajiem intravertiem, kas joprojām ir un dziļi būtībā paliek intravertas personas, bieži vajag uzlādēties, kad iztērēta sociālā enerģija. Pēc garas dienas, kad daudz laika pavadīts kopā ar cilvēkiem, mūsu sociālās baterijas ir iztukšotas un mums vajag nomierināties un atlabt, parasti vienatnē.

 

  1. Mēs esam apburošas būtnes un varam būt ballīšu dvēseles, bet…

Tu būsi pārsteigts, uzzinot, cik daudz laika mēs patiesībā pavadām savās domās. Cilvēki bieži vien sajauc mūs ar ekstravertiem, bet mēs esam pārāk introspektīvi un pārlieku daudz domājam, lai par tādiem mūs varētu saukt.

 

  1. Ja tu mums patīc, tad tas ir pa īstam.

Mēs neizniekojam savu laiku ar cilvēkiem, kuru dēļ mēs neesam vai kā prātu zaudējuši. Ja mēs esam piekrituši ar tevi aiziet uz randiņu, tu mums patīc. Uztver to kā lielu komplimentu.

 

  1. Mums uznāk brīži, kad telefons mums nav pa prātam.

Dažas dienas mēs varam runāt stundām ilgi pa telefonu, bet reizēm mēs neesam tik čakli atbildētāji un sarunu biedri pa telefonu. Neuztver to personīgi – mēs mēdzam ignorēt zvanus, pat no mūsu tuvākajiem draugiem. Komunikablie intraverti reizēm necieš telefonus, jo tas ir uzbāzīgs un novērš mūsu uzmanību no tā, uz ko mēs tik cītīgi koncentrējamies (un mēs vienmēr cītīgi koncentrējamies uz kaut ko). Mūsu domas nav tik viegli maināmas. Klausīties vienā lietā un redzēt kādu citu ir papildu maņu radīts slogs jau visam citam, kas noris mūsu prātos.

 

  1. Tomēr nesatraucies – esot klāt, mēs tevī klausīsimies stundām ilgi.

Mūsu intraversijai ir vairāki aspekti, tāpēc mēs esam labi klausītāji. Mēs vienmēr dabīgi jau būsim ar tevi uz viena viļņa, tāpēc mēs varēsim redzēt tev cauri un liksim iemācīties ko jaunu.

 

  1. Mums sākumā vajag pamērcēt pēdas, pirms lienam pilnībā ūdenī.

Mums vajag laiku, lai iesildītos, tāpēc atslābsti. Mēs pārāk ekspresīvi neizrādām savas jūtas un neizstāstām visu savu dzīvesstāstu pirmajā satikšanās stundā. Varbūt pat visu pirmo gadu.

 

  1. Mūsu enerģijas līmenis ir atkarīgs no mūsu apkārtējās vides.

Jā, mūs ir viegli nokaitināt. Ja mums ir laba saskaņa ar apkārtējiem cilvēkiem, mēs varam iegūt enerģiju no saskarsmes ar viņiem. Tomēr ja tā nav, mēs kļūstam patiešām introspektīvi un domīgi un bieži vien ieraujamies sevī. Vai nu ir klikšķis vai nav. Mēs esam ļoti izvēlīgi cilvēku ziņā. Tā jau nav tāpēc, ka mums nepatiktu cilvēki – patiesībā ir tieši pretēji. Mums nepatīk tās barjeras, kas rodas starp cilvēkiem, piemēram, tukša tērzēšana (kā bieži vien notiek, izejot tautās), mēs no šādām situācijām cenšamies izvairīties, lai vai ko tas maksātu.

 

  1. Mums īstenībā ne pārāk patīk tipisks pirmais randiņš.

Varbūt tas ir tāpēc, ka mums nepatīk vienkārši patērzēt. Pārlieku liela domāšana ir kā daļa no mums, tādēļ reizēm mums patīk izvēdināt galvas. Esi gatavs doties uz kādu neierastāku vietu, kur mums nevajadzēs neveikli sēdēt vienam otram pretī un uzdot tipiskos „man tevi jāiepazīst” jautājumus.

 

  1. Tu domāsi, ka mēs flirtējam ar visiem.

Labi, te ir tā, kad mums neizbēgami nākas saskarties ar cilvēkiem, mēs cenšamies panākt to, lai izskatās, ka mēs labprātāk neko citu šajā pasaulē nedarītu. Tā ir tāpēc, ka mēs esam pārlieku jūtīgi un tāpēc no visas sirds cenšamies citiem cilvēkiem justies komfortabli un laimīgiem. Mēs vienlaicīgi esam gan intuitīvi, gan komunikabli.

 

  1. Mēs redzam cauri meliem.

Tāpēc nemēģini nemaz mūs maldināt. Mēs esam kā cilvēki melu detektori. Mēs vienmēr uzzināsim patiesību. Bet patiešām mēs bieži vien esam acīgi uz sīkumiem, ievērojam lietas, kuras citi palaistu garām.

Pētījumā ir atklājies, ka intraverti vairāk uzmanības pievērš detaļām un uzrāda lielāku smadzeņu aktivitāti, kad tiek apstrādāta vizuāla informācija. Pētījums atklāj, ka intraverta cilvēka smadzenes daudz izteiktāk apsver iekšējus stimulus nekā ārējus motivējošus un atalgojošus stimulus. Tā kā komunikablajiem intravertiem piemīt unikāls ekstravertu un intravertu cilvēku īpašību sajaukums, mēs paļaujamies uz mūsu iekšējiem instinktiem un loģiku, lai pieņemtu lēmumus un veidotu uzskatus.

Tāpēc principā ar tevi ir cauri. Labā ziņā.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Jānis Aivars Auza</cite>

    Vai var vēl precīzāk uzrakstīt? Ja godīgi, domāju, ka šāds cilveku tips nemaz nepastāv un tās visas ir manas iedomas vai kas cits, kas liek man tādam būt. Bet nu saprotu, ka es vienkārši esmu tas, kas esmu un esmu lielisks. 🙂
    Paldies par šo rakstu! 🙂

  • <cite class="fn">Ilze Černova</cite>

    Jau Pols Maklins pierādīja, ka mums ir 3daļīgas smadzenes, un, lai gan visas trīs daļas darbojas visiem cilvēkiem, katras atsevišķās daļas lielāka vai mazāka aktivitāte nosaka mūsu unikalitāti. Veicot analīzi man tika noteikts, ka divas smadzeņu daļas man ir vienlīdz aktīvas. Un tas nozīmē, ka manu unikālo domāšanas un rīcības veidu vada divas ļoti atšķirīgas sistēmas. Kļuva viglāk dzīvot, kad sapratu savas “personības dubultošanās” – intrevertās un komunikatīvās dabas iemeslus 🙂
    Analīzes metodes STRUCTOGRAM izstrādātāji ir Šveices Biostruktūras analīzes institūts IBSA .

  • <cite class="fn">Laine</cite>

    IntrOverts & ekstrAverts
    Nav vērts pateikties! Vienmēr prieks dalīties zināšanās 😀

  • <cite class="fn">AlekS</cite>

    Meitenes, lasiet vēlreiz un liekat savā gudrību vācelītē! Noderēs.

    Izlasot sapratu, ka esmu tipisks piemērs. Visi 10 punkti ir kā naglai uz galvas.
    Iedomājeties šādu cilvēku kā telpu kas nodalīta uz pusēm ar spoguli, sauksim šīs daļas par ārejo (kurā jūs atrodaties ar šo cilvēku) un iekšējo, kur viņš mīt, kad ir vienatnē. Viņš nav divkosis un nevar atrasties abās vienlaicīgi. Ārējā telpā viss ir iekārtots priekš jūsu (un visu pārējo) komforta. Izkopts un dāsns, viņš prāto, ko vēl lai izdara, lai ciemiņi nāktu biežāk un izbaudītu mielastu, jo viņš rod spēkus no apkārtējo pozitīvajām emocijām. Iekšējā telpa krasi atšķiras. Spožums un posts savijas viesulī, atmiņas, sapņi, murgi, plāni un analīzes, kāres, neaprakstāmais. Spogulis ir stiprāks par tēraudu un cietāks par dimantu. Ikdienišķājās situācijās Viņš stāv ar vienu kāju iekšā, ar vienu ārā. Viņš nedubultijas. nevelk masku, bet vienkārši patur sevī, pat ar vistuvākajiem draugiem. Tas, ko Viņš ispauz ir patiess, bet strikti kontrolēts, izfiltrēts, reizēm koncetrēts, reizēm atjaukts, tas ir tas labākais (viņa izpratnē). Ačgārnas, negaidītas lietas, ko jūs pamanat ārējā telpā visticamāk nāk pa taisno no iekšas. Atslābstot (reibumā, laimes vai izmisuma brīžos) šis tas mēdz izsprukt cauri. Atcerieties, padomājiet, novērtējiet. Neliekat nožēlot, ka izlaida. Vinš, apzināti vai nē, alkst būt pieņemts, sapņo par kādu, ar kuru spert soli cauri spogulim kopā, kam būtu drosme stāties pretī viņa rēgiem.
    Pašu svarīgāko jūs spējat viņam dot tikai tikai taipus spogulim.

    Praktiski padomi:
    Viņš iemīlās lēnām. Laujiet viņam sevi lutināt, sniedziet feedback par to, kas jums tiešām patīk.
    Nelietojiet emocionālo spēku – jo vairāk jūs spiežat, jo vairāk spogulis spiedīs pretī, līdz tas kļūs auksts. Vīna dusmas arī ir aukstas, viņš nekad neiesitīs, pat neuzbļaus, vien uzcels caurspīdīgu ledus sienu, bet ja viņam tiešām rūp, tad apklusīs un aizies; tad nogaidiet un uzraktiet viņam.
    Mīlējoties viņš it jo īpaši ir pa pusei savā pasaulē, pa pusei ar jums; jusu bauda viņam ir smarīgāka par savējo. Ķermenistā tuvība bez emoconālas intimitātes padarīs aktu sausu. Iesildiet sirdi, nevis daiktu. Lauiet atraisīties un viņš darīs brīnumus.
    Ja pamanat, ka pavadot laliku ar jums viņš visu laiku ir domīgs, aizslīd savā pasaulē, tā var būt visai slikta zīme.
    Greizsirdību neirādīs, ticēs. Pats arī uzticīgs, un ja nē, tad atzīsies ātri vien.
    Viņam patiesi interesē ko tu domā un jūti. Tāpēc viņš klausās.
    Arī tavi draugi viņam interesē. Saiknes ar taviem draugiem ir saiknes ar tevi. Ja viņš kādu necieš, viņš būs pieklājīgs, bet neslēps savu attieksmi no tevis.

    Es nezinu, cik izplatīts šis personības tips ir, un protams apraksts un padomi ir visai subjektīvi no manas puss. Ja jūtat, kas šis viss ir par viņu, apsveicu un vēlu veiksmi

Leave a Comment