10 pazīmes, kas liecina par veselīgām attiecībām. Pārbaudi savējās!

1. Jūs viens otram dodat pietiekami plašu personīgo telpu

Veselīgi pāri gluži dabīgi pavada daudz laika kopā. Bet viņi arī atzīst, cik svarīgi ir kaut ko darīt arī atsevišķi. Personiskā telpa (gan tiešā, gan pārnestā nozīmē) ir svarīga jebkurās attiecībās. Mums visiem vajadzīgs laiks, lai pētītu, domātu un izpaustu sevi kā individualitāti.

2. Jūs viens otram varat uzticēties

Lieliskas attiecības balstās uz savstarpējas uzticības stingrajiem pamatiem. Padomā par kādām neveiksmīgām attiecībām – savām, drauga vai draudzenes. Liela iespējamība, ka visas problēmas bija saistītas ar uzticību un uzticamību. Spēt uzticēties partnerim ir būtiski un svarīgi. Uzticību var iegūt ar darbu, bet pazaudēt – vienā mirklī. Un tas ir saistīts ar nākamo pārbaudes punktu.

3. Jūs nesteidzināt notikumus

Pāri, kuru attiecības var dēvēt par veselīgām, atzīst, ka uz labākajām lietām dzīvē ir vērts gaidīt. Tāpēc viņi nesteidzina dzīves svarīgākos notikumus. Viņi izbauda ikvienu mirkli no kopīgās dzīves veidošanas procesa un atvēl laiku svarīgāko brīžu nosvinēšanai.

4. Jūs varat runāt par itin visu

Veselīgi pāri viens otram stāsta visu un ir atklāti savstarpējās attiecībās. Reizēm var būt ārkārtīgi grūti atklāti izteikt savas domas, jo gadās arī otram nepatīkams viedoklis. Veselīgās attiecībās cilvēki viens otram saka visu.

5. Jūs viens otru iedvesmojat kļūt labākiem

Veselīgu attiecību pamatā ir arī savstarpēja motivēšana un iedvesmošana. Tavam partnerim vajadzētu tevi iedvesmot izpaust savus talantus, īstenot ieceres, nebaidīties no izaicinājumiem un sarežģītiem lēmumiem. Neveselīgas ir attiecības, kurā pāris apmierinās ar viduvējību.

6. Jūs novērtējat arī mazās lietas dzīvē

Skaistākie brīži dzīvē bieži piezogas nemanot, kad mēs tos nemaz negaidām. Veselīgi pāri šos mirkļus tūlīt atpazīst un novērtē. Viņi zina, ka mazie, šķietami nesvarīgie brīži ir tie, kuru dēļ arī ir vērts dzīvot ar kādu kopā.

7. Jūs viens otru pieņemat tādus, kādi esat

Cilvēki, kuru attiecības var dēvēt par veselīgām, pieņem viens otru tādus, kādi viņi ir, ar visiem trūkumiem un kļūmēm. Tas gan nenozīmē, ka vajadzētu mudināt savu otro pusīti samierināties ar viduvējību. Tomēr tas nozīmē pieņemt to, kāds tavs partneris ir izvēlējies būt. Atceries: visās sienās ir šķirbas, bet pa tām iespīd arī gaisma.

8. Grūtos brīžos jūs viens otru atbalstāt

Dzīve ik pa laikam šķiet skāba kā citrons. No tā nav iespējams izvairīties. Svarīgs apliecinājums tam, kādas ir jūsu attiecības, ir tieši sarežģītie brīži – vai jūs spējat būt viens otra stiprais plecs? Nebaidieties kopā raudāt, piedzīvot sāpes un ciešanas. traģ**kos mirkļos mums bieži aizraujas elpa, rodas sajūta, ka pasaule visapkārt jūk un brūk. Bet fakts, ka joprojām esat šai pasaulē, nozīmē, ka simtprocentīgi spēsiet visas grūtības pārvarēt.

9. Jūs spējat atlaist pagātni

Veselīgās attiecībās cilvēki apzinās, ka kļūdas un neveiksmes nav nekas cits, kā pieejas ceļi uz sasniegumiem. Viņi neļauj pagātnes klupieniem diktēt attiecības tagadnē. Mēs visi reizēm nodarām pāri citiem, bet, tiklīdz iemācāmies izmantot savas kļūdas, lai mācītos un augtu, attiecības kļūst tikai stiprākas. Un tas vedina izlasīt pēdējo no desmit punktiem.

10. Jūsu attiecības, laikam ejot, kļūst tikai stiprākas

Svarīgākā ilgtspējīgu attiecību pazīme ir arvien dziļāku saišu veidošanās ar katru kopā pavadīto gadu. Ir daudz lietu, kas palīdz šajā pāra “celtniecības darbā” – vairākas no tām jau minētas iepriekšējos punktos. Un veselīgās attiecībās cilvēki atvēl laiku, lai bieži pateiktu šādus vārdus, patiešām tā arī domājot:

es tevi mīlu;
paldies tev;
atvaino.

 

Avots: 

aLA

Leave a Comment