12 lietas, ko iemācīsies, uzsākot kopdzīvi (1. daļa)

Gulēšanas ieradumi. Sevišķi, ja tev ir trausls miegs, tu iepazīsi savas otras pusītes nakts gaitas. Vai viņš, vai viņa pieceļas divos naktī, atpakaļ gultā ieslīd četros un tad aizguļas? Vai tavai otrajai pusītei ir nepieciešamas divas stundas, lai aizmigtu? Ievēro, kā šie gulēšanas ieradumi ietekmē tevi, un mēģini atrast veidus, kā nesabojāt savu režīmu.

 

Attiecības ar ģimeni. Pēkšņi attiecības kļūs skaidrākas. Tu ievērosi, cik bieži tavai otrajai pusītei vecāki zvana dienas laikā un cik bieži viņš vai viņa piezvana saviem vecvecākiem. Pat ja centīsies nepievērst uzmanību detaļām, tu ievērosi, cik ļoti citi paļaujas uz tavu mīļoto cilvēku un otrādi. Vai tavai otrajai pusītei vajag pa galvu pa kaklu skriet palīdzēt brālēnam nomainīt cauru riepu? Vai viņš vai viņa piezvana vecmammai, lai uzjautātu viņas slavenās recepti vistai podiņā?

 

Trokšņa līmeņi. Tu uzzināsi, cik skaļi tavai otrai pusītei tīk klausīties mūziku, runāt pa telefonu vai cik skaļi sist ar dakšiņu pret šķīvi. Tev varētu nākties nopirkt skaļumu slāpējošas austiņas sev vai bezvadu austiņas savai otrai pusītei. Ja tu esi jūtīgs pret troksni un jūs dalāt nelielu dzīvojamo platību, vajadzēs atrast veidus, kā tikt ar to galā.

 

Meli. Tev gribētos ticēt, ka esi attiecībās ar godīgu cilvēku, bet tu noteikti atklāsi patiesību aiz meliem, uz kuriem tu, vai kāds cits, uzķērāties. Vai tava otra pusīte saviem brāļiem vai māsām saka, ka ir apkrauts ar darbiem, lai gan spēlē video spēles? Vai tavs mīļotais cilvēks izvairās no konflikta, norunu pildīšanas un paskaidrojumiem, izvēloties vieglāko ceļu melojot? Tu varētu sākt apšaubīt sava mīļotā cilvēka personību.

 

Atkarības un apsēstības. Ja vien nedzīvo kopā ar to cilvēku, tu bieži vien neatklāj daudz ko, ar ko šī persona ikdienā nodarbojas. Vai nu tava otra pusīte cenšas šīs lietas noslēpt vai arī tu pamani vienu vai divas šādas lietas un domā, ka tas bija nejauši. Vai katru nakti tiek izdzerts kaut kas alkoholisks? Vai arī trīs reizes tiek pārķemmēti mati pirms aiziet no mājas? Vai visām drēbēm skapī jābūt salocītām vienā vienīgā veidā un jābūt novietotām vienā virzienā? Vai ir kādi stingri, neizpausti noteikumi par to, kam kā ir jābūt mājās? Vai visam ir jābūt vienā noteiktā krāsā? Pajautā sev, vai esi mierā ar to visu sadzīvot, ja zini, ka tas var arī nemainīties.

 

Laika pavadīšana. Tevi bez šaubām ietekmēs tas, kā tava otrā pusīte pavada savu laiku. Vai tu vienmēr kavē, jo viņš vai viņa tikai pēdējā laikā sāk taisīties? Vai dzirdi visu laiku īdēšanu par laicīgi neizdarītajiem darbiem? Vai tev vajag izgaist, kad tavai otrajai pusītei tuvojas projekta nodošanas termiņš, jo to vajag paveikt divas nedēļas ātrāk? Laiks ir ierobežots resurss, un to nevar šķiest velti.

Raksta otrā daļa

Leave a Comment