Līdzko uz ielas kļūst aukstāks, no kafejnīcām sāk plūst patīkami gardu ēdienu aromāti, šajā svētku laikā tie, galvenokārt, ir no kanēļa. Neskaitot gardo smaržu, kanēlim piemīt arī daudz citu liederīgu īpašību.
Kanēlis ir vairāk nekā garšviela!
Kanēļkoka miza satur ēterisko eļļu, kurā ir kanēļaldehīds, eigenols, felandrēns un citi terpēni, kā arī miecvielas, gļotvielas, sveķus, cieti, kalcija oksalātu, raksta portāls la.lv.
Mūsu redakcija ir sagādājusi sarakstu, kur ir uzskaitīti 15 iemesli, kādēļ turpmāk neatteikties no kanēļa.
Lasi arī: Garšvielu horoskops visām zodiaka zīmēm. Piešauj dzīvei asumiņu!
Šķir lapu tālāk, lai lasītu vairāk: