4 lieliskas medus ūdens īpašības, kuras būtu jāzina visiem

Medus ūdens tievētājiem

Jā, dzerot ūdeni ar medu iespējams ātrāk zaudēt svaru. Izmet no galvas uzmācīgās domas par augsto cukura līmeni medū, jo tieši tas ir viens no medus vērtīgajām īpašībām. Izklausās pārāk labi, lai būtu patiesībā, bet tā nu tas ir. Medū ir dabīgais cukurs, kas ir veselīgs kaloriju avots. Turklāt, lietojot medu, samazinās tieksme pēc neveselīgiem kārumiem. Piemēram, saldajos gāzētajos dzērienos ir milzum daudz nevērtīgu kaloriju, bet daudziem tomēr stiepjas roka pēc kārtējās atspirdzinājuma pudeles. Samazinot neveselīgo kaloriju daudzumu, samazinās arī svars. Tas nenotiek strauji, bet ilgtermiņā ir daudz veselīgāk.

Stiprina imūnsistēmu

Medum piemīt spēcīgas antibakteriālas īpašības. Izvēloties termiski neapstrādātu, dabīgu medu, apgādāsi organismu ar derīgiem enzīmiem, vitamīniem un minerālvielām, kas stiprina imūnsistēmu.

Dažas medus šķirnes pat spējot novērst baktēriju rezistenci pret antibiotikām. Medus arī ir antioksidants, kas palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem, kuri nelabvēlīgi ietekmē ādas izskatu.

Nomierina iekaisušu kaklu

Ār*ti atzīst, ka karsts ūdens ar medu var nomierināt iekaisušu kaklu. Medus pārklāj gļotādu ar aizsargājošu slānīti, bet silts ūdens nomierina. Pārklājošā un nomierinošā iedarbība arī samazina klepu, jo klepu reizēm izraisa iekaisušā kaklā radies kairinājums.

Novērš vēdera uzpūšanos

Ja bieži ciet no vēdera uzpūšanās, var palīdzēt glāze silta ūdens ar medu, jo medus palīdz neitralizēt gāzes.

Avots: ala11

Leave a Comment