4 minūšu garā video parādīti mazuļa attīstības pirmie 9 mēneši

13615306_1216840995002624_2431133490007547619_n

Dzīvības radīšana ir īsts brīnums. Vienā brīdī katrs no mums ir bijis tikai divas atsevišķas šūnas, kas atrodas divos dažādos cilvēkos. Tad ar romantikas un dažreiz pat nejaušības palīdzību sāk veidoties cilvēks.

Visiem ir zināms, ka spermatozoīds apaugļo olšūnu, un pēc 9 mēnešiem cilvēks ienāk šajā pasaulē, bet kas notiek visu šo 9 mēnešu garumā, kamēr bērns atrodas mātes ķermenī? Kā mēs izskatījāmiesun ko mēs darījām? Vai mēs visu dienu tikai gulējām un vai spējām redzēt, dzirdēt, sajust un domāt?
Šajā video var redzēt dzīvības rašanās brīnumu.

Saderības horoskops: kā pēc iespējas ātrāk atrast savu ideālo partneri

 

Viss sākas ar to, ka spermatozoīdi meklē olšūnu, un vienam laimīgajam izdodas to apaugļot. Olšūna sāk ceļu pa olvadu, nonāk dzemdē un attīstās līdz blastocistas stadijai.

Līdz ceturtajai nedēļai blastocista kļūst par embriju. Šajā stadijā sieviete jau var konstatēt grūtniecību. Pēc piecām nedēļām embrijs izskatās pēc maza kurkuļa ar pukstošu sirdi.

Tad sāk attīstīties rokas un kājas, un pēc tam arī seja. Jāņem vērā, ka šajā brīdī embrijs vēl ir pupas lielumā, bet pēc 10 nedēļām to jau oficiāli var saukt par augli.

16. nedēļā māte jau var sajust, kā mazulis kustas vai spārdās. Šajā laikā viņš var arī smaidīt, žāvāties un arī žagoties.

20. nedēļā ultrasonogrāfijā jau var noteikt bērna dzimumu. Šajā brīdī grūtniecība ir pusceļā, bet auglis vēl ir ļoti mazs.

25. nedēļā viņš sāk mācīties, kā veikt nelielas kustības, piemēram, pakustināt pirkstus un pēdas. Auglim jau ir attīstījušies dzirdes orgāni, tāpēc viņš spēj sadzirdēt un atpazīt mātes balsi.

30. nedēļā nostiprinās viņa kauli, līdz beidzot auglis arvien vairāk sāk izskatīties pēc mazuļa. 33. nedēļā viņš turpina augt un katru nedēļu kļūst par 200g smagāks.

Nākamajā nedēļā mazulis jau sāk griezties ar galvu uz leju, gatavojoties dzemdībām. 37. nedēļā viņš ir pilnībā attīstījies un tas ir tikai laika jautājums, līdz viņš būs gatavs nākt pasaulē.

Šķir otru lapu, lai apskatītu VIDEO 

Leave a Comment