5 iemesli, kāpēc mēs neiemīlamies

1. Mīlestība padara mūs vājākus

Veidojot attiecības ar citu cilvēku, vienmēr ir nepieciešams sava veida uzticības kredīts. Tas ir noteikts risks un bailes. Daudzi atsakās no jūtām, saprotot, ka būs vieglāk ievainojami, jo attiecības paredz atklāties un uzticēties partnerim. Bet tuvības sajūta un sapratne nav iespējama bez patiesuma.

2. Jaunas attiecības var „uzplēst” vecas brūces

Iepriekšējo attiecību pieredze nekur nepaliek, un dažreiz rodas burtiski acu priekšā. Momentā, kad uzplaiksnī sāpīgas atmiņas ( vai, otrādi, lai izvairītos no šādām pagātnes epizodēm) cilvēki atsakās no jaunām jūtām. Visstiprāk tas izpaužas, kad agrāk kāds bija apkrāpts, nodots vai arī no vecāku laulības pieredzes. Psihologi iesaka „rakstīt” savu vēsturi, neciklēties pagātnē, lai vēlreiz to nepārdzīvotu.

3. Pārliecības trūkums sevī

Pārliecības sevī trūkums var likt vilties partnerim. Cilvēki ar zemu pašapziņu bieži ietir distanci un neļauj savām jūtām izpausties.  Nevajag baidīties no kritikas – bet savu „trūkumu” neatzīšanas nevar veidot jebkuras harmoniskas attiecības.

4. Vilšanās „neizbēgamība”

Ir cilvēki, kas neļauj sev būt laimīgiem. Viņi vienmēr meklē darvas karoti un nevar izbaudīt jūtas, gaidot, ka tās kādā dienā izbeigsies. Tādiem cilvēkiem vienkāršāk vai nu uz reiz pārtraukt attiecības vai tās neuzsākt vispār. Jāpiezīmē, ka parasti visas bažas piepildās, un cilvēks galarezultātā saņem tieši to, no kā baidījās.

5. Neprasme savienot darbu un ģimeni

Daudziem attiecības, tas ir pirmām kārtām, laika investīcijas. Citiem vārdiem runājot, cilvēks bažījas, ka laika, ko pavadīja ar partneri dēļ, viņam neatliks laiks pilnvērtīgi strādāt un nodarboties ar hobiju. Bet eksperti apgalvo, ka harmoniskas attiecības, tieši otrādi, dara mūsu dzīvi vairāk sabalansētu, bet nekļūst par tās centru.

Leave a Comment