5 interesanti triki, kā izmantot medu; #5 visinteresantākais

meduss skaistumkopšanai 2

Valisa dalās ar informāciju par ādai veselīgajām medus īpašībām:

* Akne: Medus ir antibakteriāls, tādēļ tas lieliski palīdz atbrīvoties no aknes.

* Ādas novecošana: Medus satur antioksidantus, tas palēnina ādas novecošanos.

* Sejas krāsa: Medus ir mitrinošs un ādu nomierinošs, tas piešķirs sejas ādai veselīgu mirdzumu.

* Poras: Medus ir attīrošs, tas atver poras un padara tās viegli attīrāmas.

Mājas pagatavojami skaistumkopšanas produkti ar medu:

1. Medus maska

Šis ir viens no vieglākajiem paņēmieniem. Efekts: poru attīrīšana un ādas mitrināšana.

Uz viegli samitrinātas sejas plānā kārtā, apļveida kustībām uzklāj dabīgo medu. Ļauj medum iedarboties 30 minūtes, pēc tam tas maigi jānoskalo ar siltu ūdeni. Medus viegli nomazgājas, bet āda būs zīdaini gluda un starojoša.

2. Līdzeklis pūtīšu mazināšanai

Ja pēkšņi ievēro izsitumus uz sejas, pūtīšu krēma vietā izmanto dabīgo medu. Ja tas tiek viegli uzklāts nepieciešamajā vietā, medu var uz sejas atstāt arī uz nakti. Uzzied nelielu daudzumu medus uz vates tampona un ar to iezied medu nepieciešamajā vietā. Ja nepieciešama spēcīga iedarbība, medu var sajaukt kopā ar tējas koka un lavandas ēterisko eļļu.

3. Attīrošs līdzeklis

Lai arī medus nav domāts delikātās acu kosmētikas noņemšanai, tas tāpat ir lieliski attīrošs. Tas izšķīdina jebkura cita veida kosmētiku, it īpaši savienojumā ar kokosriekstu vai hohobas eļļu. Lai padarītu mikstūru aromātiskāku droši pievieno tai kanēli, kurkumu vai muskatriekstu. Iemasējot mikstūru sejas ādā, tā palīdzēs noņemt kosmētiku, tajā pašā laikā mitrinot ādu.

4. Eksfoliējošs līdzeklis

Eksfoliēšana ādai nepieciešama reizi vai divas nedēļā, maiga skrubja pagatavošanai nepieciešamas tik vien kā divas sastāvdaļas. Uz divām karotēm medus pievieno vienu karoti dzeramās sodas. Dzeramā soda palīdzēs maigi atbrīvot ādu no netīrumiem un atmirušajām šūnām, bet medus to nogludinās un neļaus kairināt. Nekautrējies izmantot šo recepti arī ķermeņa ādas attīrīšanai – tā nāks par labu arī rokām un kājām.

5. Medus vanna

Tiklīdz konstatē, ka kļuvis auksts un āda paliek īpaši sausa, izmanto medu tās mitrināšanai. Silta vanna ar mitrinošām sastāvdaļām palīdzēs ādai atjaunoties un saglabāt līdzsvaru. Tecinot vannā ūdeni pievieno 30 ēdamkarotes medus, tas palīdzēs padarīt ādu starojošu un gludu. Medus vannā jāmērcējas 15 minūtes un tad jāpievieno 12 karotes dzeramās sodas un jāmērcējas vannā vēl 15 minūtes, lai atbrīvotos no atmirušās ādas bez kairinājuma.

Leave a Comment