5 padomi, kā vajag izvēlēties savu nākotnes profesiju

3. Neseko pūlim! Iegūstot šobrīd populārāko profesiju darba tirgū Tev būs daudz konkurentu. Esi konkurētspējīgāks un apgūsti profesiju, kurā nav tik daudz konkurentu! Ļauj lai pūlis seko tev!

4. Dari to, kas tev vislabāk izdodas! Atrodi savas stiprākās puses! Bet galvenais – atceries, ka skolas diplomā atrodamās atzīmes ne vienmēr atspoguļo Tavas stiprās puses un to, kas tev izdodas vislabāk. Tāpēc neizvēlies studēt to pašu, kur Tev jau ir vislabākā atzīme, bet gan to, kas tev visvairāk interesē un padodas. Piemēram fizikā nav viegli nopelnīt labas atzīmes, taču inženierzinātnes un tehniskas profesijas ir varen’ interesantas un daudziem jauniešiem labi padodas. Uzdrošinies!

5. Tas, ka tev padodas braukt ar traktoru nenozīmē, ka obligāti jākļūst par traktoristu. Katra mūsu prasme, iemaņa un talants var kalpot kā papildus vērtība darot kādu darbu. Piemēram svešvalodu zināšanas noder teju katrā profesijā, bet tulka profesija būs piemērota tikai daļai no visiem valodu pratējiem. Izmanto savus talantus un esi daudzpusīgs, lai vieglāk konkurētu darba tirgū.

Lasi arī: Kāda profesija tev atbilst saskaņā ar tavu Zodiaka zīmi

Kā lai starp mūzikas un mākslas festivāliem, vasaras vakaru ballītēm un dzīves svinēšanu atrod laiku, lai apsēstos un padomātu par to, ko vasarā nudien negribas domāt… Ko darīt, kad vasara beigsies? Tiem, kam šovasar jāizvēlas nākotnes profesija, patiesībā ir īpaši svarīgi atrast laiku, lai kritiski izvērtētu, kuru izvēlēties par savu nākotnes profesiju.

Valmieras tehnikumā var apgūt 18 dažādas profesijas, piemēram, grāmatvedību, mehatroniku, galdnieka profesiju, ēdināšanas un viesmīlības pakalpojumus u.c. šobrīd darba tirgū pieprasītas profesijas. Šīs programmas tiek veidotas sadarbojoties ar Valmieras uzņēmumiem, kas nodrošina prakses un arī darba vietas skolas audzēkņiem.

Leave a Comment