5 lietas, kuras NEKAD nevienam nedrīkst teikt

 

3. “Tu to nespēsi izdarīt”

Citi to sadzird šādi: “Tevī nav tas, kas ir vajadzīgs, lai to izdarītu, neatkarīgi no tā, cik ļoti tu centīsies, tādēļ: kāpēc tu vispār mēģini?”

Kādēļ lai tu citam liktu justies kā neveiksminiekam? Saprotams, ka tu nevēlies, lai, piemēram, tavs draugs dzīvotu maldos par savām spējām, un tu uzskati, ka tas ir tavs pienākums viņam to pateikt, pirms viņš pats sevi sāpina, bet tad rodas jautājums: kā tu vari nosodīt kādu par to, kas viņam sagādā prieku? Un ja nu tieši izgāšanās viņu novedīs līdz tam, ko viņš vienmēr ir vēlējies?

Atbalsti cilvēkus, kuri ir izvēlējušies izaicinošu dzīves taku!

 

4. “Tam vajadzētu būt vienkārši”

Citi to sadzird šādi: “Tas ir vienkārši lielākajai daļai cilvēku. Ja tev tas sagādā grūtības, ar tevi noteikti kaut kas nav kārtībā.”

Grūtības pakāpe katram cilvēkam ir citādāka, un katram ir savs Everests. Ja tu kādam saki, ka viņa darbs ir vienkāršs, tu apšaubi viņa ieguldījumu sabiedrībā un liec noprast, ka viņš nav pelnījis savu atalgojumu.

Ja kāds vēršas pie tevis pēc palīdzības, tas nozīmē, ka viņš tev uztic savu vājo vietu – un to nedrīkst nedz nosodīt, nedz uzskatīt par nevarības izpausmi. Nevajag smērēt viņam sejā, ka “tas ir vienkārši”.

Lasi arī: Es mēģinu pierunāt savu vecmāmiņu atdot mums dzīvokli, jo mums drīz būs bērns, bet mājokļa nav

5. “Es taču tev teicu”

Citi to sadzird šādi: “Tu manī neklausījies. Tā ir tikai tava vaina. Es esmu tik ļoti daudz reižu labāks par tevi.”

Nav nekādas jēgas šaut mirušam zirgam, it īpaši tad, ja otram cilvēkam ir nepieciešama tava palīdzība. Nevajag skaidri norādīt, kuram ir taisnība un kurš maldās – visticamāk, ka viņš pats to jau zina, un ar to pietiek.

Palīdzi otram, ja viņam ir vajadzīga izpalīdzīga roka, un nepievieno tam vēl liekus apvainojumus.

Leave a Comment