6 budistu mūka padomi, kā saglabāt mieru pat visgrūtākajā situācijā

Esi elastīgs

Nebaidieties mainīt ideoloģiju, absorbējot dažādu mācību daļas. Nemēģiniet ievērot tikai vienu doktrīnu. Tas iemācīs diplomātiju un spēju pieņemt un saprast kāda cita situāciju.

Dažreiz cilvēki pret mums izturas slikti, bet tā vietā, lai izrādītu pacietību un sapratni, mēs cenšamies viņus nekavējoties nosodīt par kāda koda vai noteikuma pārkāpšanu. Vispirms jums ir jānoskaidro, kāpēc cilvēks tā rīkojās, jānovieto sevi viņa vietā un jāsaprot viņa motīvi. Šī pieeja palīdzēs jums saglabāt mieru jebkurā situācijā, lai arī cik sarežģīta tā nešķistu.

Mūsu zināšanas un pamati nav beznosacījumu patiesība. Pasaulē nav tādas patiesības, kas derētu visiem un dotu atbildes uz visiem jautājumiem, jo ​​ir neskaitāmas situācijas, kurās katrā ir sava patiesība.

Izvairieties no visa, kas jūs kaitina

Iemācieties ieturēt pauzi. Ja jūs traucē kāds kaitinošs priekšnieks, izejiet svaigā gaisā, pastaigājieties. Ja ģimenē briest konflikts, dialogu labāk pārtraukt, pielej eļļu ugunij. Jums pieklājīgi jāpasaka, ka turpināsiet sarunu vēlāk.

Grūtos dzīves brīžos esam emociju pārņemti, tāpēc ļoti svarīga ir spēja laikus apstāties un atpūsties. Ja jūti, ka problēmas tuvojas, labāk esi gatavs mainīt situāciju. Eksperti atzīmē, ka ainavas maiņa patiešām labvēlīgi ietekmē cilvēka enerģiju, novēršot negatīvismu un novēršot negatīvu emociju attīstību.

Apsveriet katru vārdu

Budistu mūki ļoti bieži klusē, jo saprot, ka vārdi jārunā tikai īstajos brīžos. Viens nepareizs vārds var izraisīt konfliktu, kādu aizvainot.

Lasi arī: Kā atvērt čakras un atbrīvot sievišķo enerģiju

Lasi arī: Kā pašam izveidot bagātības un labklājības mandalu: vienkārša instrukcija

Kad jūs iemācīsities kontrolēt vārdus, jūs varēsiet saprast, kā kontrolēt domas. Tas palīdzēs jums apgūt mieru.

Neuzspiediet nevienam savas patiesības

Ir gudri cilvēki, kuriem ir savs īpašs skatījums uz pasauli. Daudzi no viņiem pastāvīgi cenšas uzspiest citiem savu viedokli par šo vai citu notikumu, personu utt.

To nevar izdarīt, jo ar šo darbību mēs traucējam otra cilvēka mieru. Un viņa negatīvā enerģija tiek nodota mums. Ir vērts dot padomu tikai tiem, kas to lūdz.

Viss iepriekš minētais ir jāpieņem tikai tiem, kas to vēlas darīt. Ja esat pārņēmis šos padomus no budistu mūka, tas nenozīmē, ka arī citi cilvēki ir gatavi tos pieņemt, tāpēc nemāciet tos tiem, kas nevēlas mācīties.

Kad mēs piespiežam kādu pieņemt viņa uzskatus par pasauli, cilvēks sāk mūs uztvert no negatīva skatu punkta. Neviens nevēlas, lai viņam māca kaut ko tādu, kam viņš vēl nav gatavs. Tas noved pie strīdiem, miera zaudēšanas.

Iepazīstieties ar  budisma patiesībām, lai labāk izprastu visu, kas notiek apkārt, un kļūtu laimīgāks. Viņi jums atklās jūsu mērķi un palīdzēs jums atstāt aiz sevis bailes un negatīvismu. 

Leave a Comment