7 padomi, lai lasis izdotos lielisks; Kā gatavot un ko labāk nedarīt

Es dalos ar saviem noslēpumiem, pieredzi un, protams, mīlestību pret ēdienu. Šodien mēs runāsim par lasi- pastāvīgo Jaungada galda karali

Lasis, forele vai maigais sudraba lasis – daudziem cilvēkiem Vecgada vakars bez tām nav Vecgada vakars. Un es esmu viņu vidū. Bet kā šogad padarīt to spožāku nekā jebkad agrāk? Lai katrs gabaliņš būtu perfekts? Savā 20 gadu darba stāžā esmu apguvis daudz triku, un tagad es jums pastāstīšu septiņus galvenos no tiem.

Padoms Nr. 1: Nepērciet gatavas sālītas zivis

Es nekad nepērku gatavas viegli sālītas zivis. Kāpēc? Tas ir vienkārši. Es nezinu, cik ilgi tā tika uzglabāta pirms sālīšanas, kādā stāvoklī tā bija un kas tieši ar to tika darīts. Šādu zivju garša parasti ir primitīva, sāls visu aizsprosto, un cena nav maza.

Tāpēc es vienmēr izvēlos kvalitatīvu fileju ar ādu vai veselu liemeni. Jā, jums nāksies nedaudz pastrādāt, bet rezultāts ir tā vērts! Un cena ir zemāka. Turklāt sālīt zivis mājās ir vieglāk, nekā varētu šķist, un garša būs daudzkārt labāka.

 

2. padoms. Apvienojiet patīkamo un lietderīgo

Nebaidieties iegādāties lielu laša liemeni, pat ja tā svars ir iespaidīgs – 5 vai pat 7 kilogrami. No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka tas ir pārāk daudz, taču patiesībā tas ir lielisks veids, kā apvienot ekonomiju un patīkamo.

Pastāstīšu jums kādu atgadījumu. Reiz piedāvāju sievas draugiem sarīkot kulinārijas eksperimentu: mēs iegādājāmies pāris lielus laša liemeņus četrām ģimenēm. Ar veikalu vienojāmies par atlaidi, un mājās es noorganizēju nelielu meistarklasi. Es viņiem mācīju, kā zivis sagriezt filejās, sālīt un gatavot lieliskus ēdienus no atgriezumiem. Visi bija apmierināti, un es saņēmu bonusu – asakas un galvas turpmākai vārītai zupai.

Tāpēc izmantojiet šo pieeju! Tā vietā, lai pirktu mazus gabaliņus par trīskāršu cenu, apvienojieties ar draugiem vai radiniekiem. Tas ir ne tikai ekonomiski izdevīgi, bet arī pārvērš parastu braucienu uz veikalu par aizraujošu kulinārijas pieredzi.

Padoms 3. Izvēlieties pareizo zivi

Viss ir atkarīgs no zivs izvēles: garša, tekstūra un kopējais ēdiena iespaids. Marinēšanai iesaku ņemt filejas ar ādu. Kāpēc? Āda pasargā gaļu no liekā sāls daudzuma, saglabājot tās tekstūru un garšu.

Pievērsiet uzmanību krāsai: ideālais tonis ir tuvāk rozā, nevis spilgti oranžs kā burkāniem. Gaļā jābūt redzamām baltām dzīslām, un pašam gabalam – bez plīsumiem, gludam un blīvam.

Ja nolemjat ņemt liemeni, tad šeit ir jūsu pašu noteikumi. Es pārbaudu acis – tām jābūt caurspīdīgām, nevis duļķainām. Svaigu zivju žaunas ir purpursarkanā krāsā, nevis pelēkas. Un vēl viens tests: es piespiežu pirkstu pie liemeņa. Svaigu zivju gaļa ir elastīga un ātri atgūst formu. Ievērojot šos kritērijus, jūs vienmēr iegūsiet kvalitatīvu produktu, kas būs jūsu ideālās viegli sālītās zivs pamatā!


Padoms 4. Pareizi sagrieziet zivis

Ja pērkat veselu liemeni, veltiet laiku tā apstrādei. Izņemiet visas asakas, pat vismazākās – piekritīsiet, neviens nevēlas svētku vakarā cīnīties ar “pārsteigumiem”.

Es vienmēr izmantoju smalku pinceti vai parastas šķēres. Tas ir darbiņš, bet rezultāts ir pūļu vērts. Un neuztraucieties, zivi nebūs nepieciešams attīrīt no zvīņām, lai tajā būtu visa virtuve. Tā kā mēs marinēsim zivi tieši uz ādas.

Padoms 5. Servēšana ir puse panākumu

Vai esat dzirdējuši frāzi “cilvēki ēd ar acīm”? Tā darbojas 100%. Pat visgaršīgākais lasis neradīs iespaidu, ja jūs to vienkārši noliksiet uz šķīvja. Alternatīva ir sagriezt zivi plānās šķēlītēs, izklāt uz liela šķīvja, dekorēt ar svaigiem zaļumiem, citrona šķēlītēm un maziem pilieniem olīveļļas. Un, lai piešķirtu greznuma pieskaņu, uzlieciet virsū sarkano ikrus.

Padoms Nr. 6. Padariet garšu bagātāku

Ja mazsālīta sarkanā zivs no veikala jums šķiet pārāk vienmuļa – visbiežāk tajā dominē sāls, un tas ir viss. Taču Jaungada galds ir tam, lai pārsteigtu, nevis samierināties ar garlaicīgu variantu! Lai tā izceltos, ir jāapvieno sāļais, saldais un skābais. Lūk, mana iecienītākā marināde: nedaudz medus, svaigi spiesta apelsīnu sula, jūras vai akmens sāls un nedaudz brūnā stiprinātā dzēriena.

Medus piešķir vieglu saldumu, apelsīnu sula – vieglu skābumu, sāls izceļ garšu, bet stiprais dzēriens ir tas, kas piešķir garšas izsmalcinātību un cēlumu. Noslēgumā atstāšu saiti uz detalizētu recepti.


Padoms 7. Un galvenais noslēpums

Esat gatavi visinteresantākajai daļai? Noslēpums ir tas, ka sarkanās zivis ir īsta Jaungada galda burvju nūjiņa. Tā ļauj neapstāties pie viena ēdiena, bet viegli pagatavot trīs vai vairāk uzreiz! Es vienmēr cenšos dažādot uzkodas no vienas un tās pašas galvenās sastāvdaļas.

Pirmais variants ir rullīši ar biezpienu. Tas ir vienkārši: sagriež zivi plānās strēmelēs, apsmērē tās ar krējuma sieru vai biezpienu, pievieno dilles vai gurķa gabaliņu, satin ruļļos un, ja nepieciešams, nostiprina ar iesmu. Šī ir uzkoda, kas tiek apēsta pirmā!

Lasi vēl: Klasiskā olu biskvīta pagatavošanas nianses un tehnika, kuru negrib atklāt

Otra iespēja ir sviestmaizes. Patiesībā tā ir mūsu klasika. Ņem svaigu bageti, nedaudz izžāvē to cepeškrāsnī, apsmērē ar sviestu vai krējuma sieru un uzliek sarkanās zivs šķēles. Vēlaties ko svinīgāku? Rotājiet ar mikro zaļumiem vai citronu sulas šķēlīti vai sarkanajiem ikriem.

Visbeidzot, visklasiskākais variants ir skaisti sagriezts šķēlēs. Zivis sagrieziet plānās šķēlītēs, izkārtojiet tās uz šķīvja vēdekļa vai eglītes formā, pievienojiet citrona šķēlītes un dilles zariņus. Minimālas pūles, bet efekts ir pārsteidzošs!

Tagad jūsu galds būs ne tikai skaists, bet arī daudzveidīgs. Viesi varēs izvēlēties, kas viņiem vislabāk garšo, un jūs ietaupīsiet laiku un pūles. Izmēģiniet, eksperimentējiet un komentāros dalieties ar savām iespējām! Man vienmēr ir interesanti uzzināt jaunas idejas! Laimīgu Jauno gadu un gardus svētkus!

Leave a Comment