Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 7 ķiploka daiviņas
- 170 grami tomātu pastas
- 730 grami sasmalcinātu tomātu
- 730 grami sablenderētu tomātu
- 1/2 ēdamkarotes maltu melno piparu
- 1/2 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes kaltētu bazilika lapu
- 1 ēdamkarote baltā cukura
Pagatavošana
Uzsildi olīveļļu diezgan lielā kastrolī – uzcep ķiploku daiviņas, bet raugies, lai tās netiek piededzinātas. Katlā pievieno tomātu pastu un vāri to uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes. Pievieno sasmalcinātos un sablenderētos tomātus, sāli, bazilika lapas un cukuru – to visu samaisi kopā. Uz lēnas uguns vāri maisījumu apmēram 3 stundas, ik pa laikam apmaisot.
Patērētais laiks:
Sagatavošana: 10 minūtes
Vārīšana: 3 stundas