Maigi griķi skābā krējuma mērcē; Šo recepti novērtēs pat prasīgākie gardēži

Nesen sapratu, ka savā blogā esmu pilnīgi aizmirsis pieminēt un aprakstīt grečanikus — kotletes ar griķiem.

Tas ir diezgan savādi, jo šis ēdiens patiesībā ir ļoti garšīgs un daudz interesantāks par klasiskajām kotletēm ar rīsiem. Grečanikiem piemīt sava unikālā garša un tekstūra, kas atšķiras no tradicionālajām kotletēm.

Tie ir lieliska alternatīva tiem, kas vēlas izmēģināt ko jaunu un veselīgu. Tāpēc steidzami jāaizpilda šis robas un jāpadalās ar vienkāršo un gardo recepti, kuru ir ļoti viegli pagatavot pat iesācējiem.

Pati recepte ir diezgan vienkārša un neprasa daudz laika vai sarežģītas sastāvdaļas. Viss, kas jums nepieciešams, ir maltā gaļa, griķi, nedaudz sīpolu un ķiploku, kā arī garšvielas pēc jūsu gaumes.

Protams, neatņemama sastāvdaļa ir arī garda mērce. Man pašam ideāls variants ir skābā krējuma mērce, kas piešķir ēdienam krēmīgu un viegli skābenu garšu, lieliski papildinot griķu un gaļas kombināciju. Šī mērce padara grečanikus sulīgus un vēl gardākus.

Pagatavojot grečanikus, jūs iegūsiet ne tikai gardu, bet arī sātīgu maltīti, kas noteikti iepriecinās jūsu garšas kārpiņas.

Tos var pasniegt kā galveno ēdienu kopā ar svaigiem dārzeņiem vai salātiem. Arī bērni tos noteikti novērtēs, jo tie ir mīksti, sulīgi un ļoti aromātiski. Ja vēl neesat mēģinājuši pagatavot grečanikus, noteikti iesaku izmēģināt šo recepti!

 

Sastāvdaļas 6 porcijām:

Grieķiem griķi 120 grami pildījums 800 grami olas 1 gab sausie ķiploki 1/2 tējk. sāls un pipari pēc garšas Mērcei augu eļļa 1 ēd.k. sviests 40 grami vidējais sīpols 1 gab sāpes 1 ēd.k. vistas buljons vai ūdens 300 ml. sāls pēc garšas vidējs ķekars pētersīļu 20 grami ķiploku 2 zobs krēms 3 ēd.k.

 

Ēdienu gatavošanas recepte:

Griķus pārlej ar verdošu ūdeni.

Pārklāj ar vāku un ļauj tvaicēt 20-30 minūtes. Tvaicētos griķus nokāš un pievieno maltajai gaļai. Tur liekam arī olu, sausos ķiplokus un sāli un piparus.

Samaisiet. Veidojam kotletes vidēja mandarīna lielumā un liekam uz cepešpannas.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gatavs, apmēram 20 minūtes. Kamēr kotletes cepas, pagatavo mērci. Smalki sagriež sīpolu. Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē augu eļļu un sviestu. Pievienojiet sīpolu un apcepiet, maisot, līdz tas ir caurspīdīgs, 4-5 minūtes.

Pievieno miltus un maisot apcep 1 minūti.

Nepārtraukti maisot pievieno buljonu vai ūdeni. Pēc garšas pievienojiet smalki sagrieztu ķiploku un sāli.

Pievieno skābo krējumu un zaļumus, samaisa. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Leave a Comment