8 labākie našķi pirms gulētiešanas svara zaudēšanai


1. Siera nūjiņas

Protams, tas ir pārstrādāts produkts, bet viena šīs uzkodas porcija satur barojošas olbaltumvielas un taukus, tāpēc tavs izsalkums tiek remdēts – un viena šāda porcija satur tikai 80 kalorijas. Siers satur arī aminoskābi – triptofānu, kas varētu padarīt tevi miegainu.

2. Bļoda brokastu pārslu

Liec nost „Choco Krispies” – tas lielais cukura daudzums varētu padarīt tevi pārāk uzvilktu, lai gulētu (kā arī radīs vēdergraizes). Ar šo ir domātas pilngraudu, kompleksās ogļhidrātu saturošās brokastu pārslas (tas ir, auzu, kukurūzas vai kliju pārslas), kuras ir viegli sagremot un kuru viena bļoda satur tikai 200 kalorijas vai mazāk. Pielej klāt nedaudz piena, lai gūtu papildu triptofānu un olbaltumvielas.

3. Beztauku grieķu jogurts

No tā 100 līdz 150 kalorijām tu uzņem sevī nomierinošo triptofānu tā saturā esošā piena dēļ, kā arī izsalkumu remdējošās olbaltumvielas. Turklāt jogurts var palīdzēt tev nomierināt vēderu, tāpēc pastāv ļoti maza iespēja, ka nakts vidū pamodīsies grēmu vai gremošanas traucējumu dēļ un tā vietā gūsi labu nakts mieru.

4. Divi gabali tītara liesās gaļas

Tītara gaļa ir pārpildīta ar miegu veicinošo triptofānu (nav nekāds brīnums, ka visi kļūst miegaini pēc liela tītara notiesāšanas svētkos, vai ne?), kā arī ar augstas kvalitātes olbaltumvielām, kurām ir zems tauku saturs. Daži gabali nemaksās tev vairāk par 100 kalorijām.

5. Ābols ar lielu karoti zemesriekstu sviesta

Ābolā ir daudz šķiedrvielu un tas ir patīkami kraukšķošs. Olbaltumvielas zemesriekstu vai mandeļu sviestā turklāt remdē tavu izsalkumu, neliekot tavam vēderam justies smagi.

6. Taukus nesaturoša šokolādes pudiņa trauciņš

Šis mums patiešām patīk – krēmīgais šokolādes pudiņš ir ļoti garšīgs, bet tas nesatur taukus, kas visu nakti tavā vēderā varētu šķist kā akmens. Vienas porcijas pudiņa iepakojumā ir aptuveni 90 kalorijas.

7. Jaunie burkāni

Ārkārtīgi barojošie, turklāt ļoti kraukšķīgie oranžie draudziņi tik ļoti labi remdēs izsalkumu, ka ātri vien iemigsi. Un tas viss vien nieka četru tauku nesaturošu kaloriju dēļ, ko satur viens burkāns.

8. Banāns

Banāni ir ne tikai bagāti ar izsalkumu remdējošām šķiedrvielām un miegu veicinošo triptofānu (un viens satur aptuveni tikai 100 kalorijas), bet tie ir arī lieliska vēla vakara uzkoda, kad virtuvē visi trauki jau nokopti. Aiz tevis nepaliks vairs trauki vai citi virtuves piederumi, ko mazgāt!

Leave a Comment