9 idejas mulstošajiem: kā rīkoties, ja jums izsaka komplimentus

 

Atbildot komplimenta teicējam, skatieties viņam acīs

Tā jūs parādīsiet, ka esiet ieinteresēti saziņā ar viņu, brīnišķīgi dzirdējāt, par ko viņš runā un esat gatavi kontaktēties. Pietiek atcerēties, ka skatiens grīdā, “apmaldījies” skatiens zemapziņā dod otram iespaidu par vienaldzību un nepatiesumu.

Iemācieties patiesi priecāties par komplimentu

Neskatoties uz to, ka dzīvē ir daudz pārbaudījumu, nevajag visu laiku gaidīt zemūdens akmeņus. Visticamāk tas, kurš izteicis jums komplimentu, vēlas dalīties labā noskaņojumā, ievērot jūsos ko labu vai novērtēt profesionalitāti, tādēļ nepalaidiet garām iespēju lieku reizi priecāties par to, ka jūs uzslavē.

Nedomājiet otra vietā

Pieņemiet komplimentu tieši tā, kā tas ir izteikts, nedomājot neko lieku un nepārliecinot sevi par pretējo. Ja ir kādi jautājumi par teikto – jautājiet. Tas būs labāk nekā mocīties pārdomās vai, tieši otrādi, celt gaisa pilis.

Daudziem cilvēkiem patīk pārbaudīt, kā otrs reaģē uz glaimiem. Ja jums nav vēlēšanās, lai jums glaimotu, pārvērsiet sarunu jokā, tieši acīs sakot: “Jūs man glaimojat” vai “Jūs mani pārvērtējat”.

Ja kompliments liekas liekulība vai nepatiesība… Varat atcerēties teicienu: “Cik cilvēku – tik domu”. Pieņemiet cildinājumu kā otra personīgo skatījumu. Ja nu jūs galīgi nepiekrītat teiktajam, no sirds pateicieties otram, bet pret teikto izturieties ar ironiju.

Pieņemiet komplimentu ar cieņu

Svarīgi uzsvērt, ka jums ir patīkama otra uzmanību, bet neaizraujieties. Citādi jums pārmetīs lepnumu vai “zvaigžņu slimību”.

Uzvedieties dabiski

Nevajag pārmēru koķetēt vai saspringt komplimentu dēļ. Pirmkārt, nekaunība nevienu nedara skaistāku; otrkārt, mākslīgi komplimenti bieži vien neatbilst patiesībai.

Neklusējiet
Labvēlīgu attiecību veidošanā svarīga abu pušu iesaistīšanās.

Neraustiet un nepārtrauciet sarunu biedru

Neatbildiet uz komplimentu ar agresiju. Tas ir nepieklājīgi un neapdomīgi.

Paaugstiniet pašvērtējumu

Ja jums ir grūti adekvāti reaģet uz komplimentiem – jūs izjūtat emocionālu spriedzi, jums nepatīk, ka jūs slavē, jūs nevarat izdomāt,  ko atbildēt un jūtaties neērti, jūsu problēma ir zems pašvērtējums. Strādājiet emocionāli, lai to paaugstinātu, iemācieties novērtēt sevi un savus sasniegumus.

Avots:

veselam_la.lv

Leave a Comment