Šo kabaču gatavošanas metodi var saukt par vienu no visgaršīgākajām.
Vasarā, kabaču aktīvās parādīšanās plaukumā, no tiem var pagatavot fantastiski garšīgu ēdienu, kas noteikti kļūs par vienu no taviem iecienītākajiem, īpaši vasarā.
Padoms: labāk uzreiz pagatavot dubultu porciju, jo šādi kabači ļoti ātri pazūd no galda.
Kā pagatavot kabačus franču gaumē
Tātad, mums vajag:
2-3 jauni vidēja izmēra kabači,
pusglāze rīvmaizes,
0,5 tējkarotes žāvētu ķiploku,
trešdaļa glāzes miltu,
siers – 100-150 grami,
vistas olas – 4 gab.,
Provansas vai itāļu garšaugu maisījums,
nedaudz sāls,
malti melnie pipari.
Ja vēlaties, varat pievienot maltu papriku vai kādu no iecienītākajām garšvielām.
Ēdienu gatavošana pēc franču receptes
Kabačus vislabāk cept olīveļļā vai avokado eļļā, tā gatavais ēdiens būs garšīgāks un veselīgāks, taču var izmantot arī nomizotu saulespuķu eļļu.
Kabačus labi nomazgā, nogriež galus un bojātās vietas, sagriež plānās šķēlītēs. Izklājiet šķēles uz darba virsmas, pārklājiet ar plēvi un nedaudz sasitiet ar virtuves āmuru, lai tās nezaudētu savu integritāti.
Katru šķēli no abām pusēm pārkaisa ar maltiem pipariem, garšvielām un ķiplokiem (ņem pusi no norādītā daudzuma). Pārnes bļodā.
Lasi vēl: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 15. līdz 21. jūlijam: esiet gatavi pārvarēt šķēršlus!
Citā bļodā salauž olas, pievieno zaļumus, sāli, maltus piparus, papriku un sakuļ. Pievieno sieru, sarīvē uz smalkās rīves.
Kārtīgi samaisa. Atsevišķā traukā sajauc rīvmaizi, miltus un atlikušos kaltētos ķiplokus.
Uzkarsē lielu pannu ar biezu dibenu un pievieno eļļu. Katrukabaču šķēli apviļā miltu un rīvmaizes maisījumā, pēc tam lej klāt sagatavoto siera-olu maisījumu un vēlreiz apviļā panējumā.
Uzreiz liek pannā verdošā eļļā. Uguns ir vidēja vai zem vidējā līmeņa. Cepiet katru šķēli no abām pusēm līdz garšīgi zeltaini brūnai un kraukšķīgai.
Pasniedz karstu, tieši no pannas, pārlej ar mērcēm.
Labu apetīti!