Palutiniet sevi un ģimeni ar šīm vienkāršajām un veselīgajām avokado sviestmaizēm
Šīs daudzpusīgās uzkodas sastāv no rupjmaizes, biezpiena un avokado mīkstuma. Salātu lapas un citrona šķēlītes harmoniski papildina gastronomisko kompozīciju. Avokado ir tropu auglis, kas pazīstams ar savu krēmīgo tekstūru un daudzpusīgajām uzturvērtībām. Tas ir iegūts no avokado koka, kas pieder lauru dzimtai (Lauraceae). Avokado ir iecienīts visā pasaulē gan veselīgas ēšanas piekritēju, gan kulinārijas cienītāju vidū.
Satur mono nepiesātinātās taukskābes, būtisks avots vitamīniem K, E, C, B6, kā arī folijskābei, kālijam un magnijam. Kompozīcijā ar šīm citām sastāvdaļām iegūstam saderīgu garšu maizītes, kas ir gan garšīgas, gan noderīgas. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas process:
Maizes šķēles nepieciešams apgrauzdēt uz sausas pannas. Topošo sviestmaižu pamatni var arī uzsildīt cepeškrāsnī vai ar tosteri. Katru šķēli apsmērē ar biezpienu (pēc vēlēšanās šo sastāvdaļu var aizstāt ar fetas vai mocarellas sieru).
Pusi citrona sagrieziet plānās šķēlēs un šķēles vēlreiz uz pusēm. Nomizojiet avokado no biezās mizas, sagrieziet biezos puslokos. Uz maizes kārtojiet salātu lapas (neaizmirstiet pirms tam nomazgāt zaļumus zem tekoša ūdens), avokado un citrona šķēlītes.
Pirms pasniegšanas uzkodu paspilgtina ar maltām garšvielām, apšļaksta ar citrona sulu, lai augļi nepaliktu tumši. Avokado un mīkstais siers ir klasiska kombinācija, ko iecienījuši gardēži visā pasaulē.
Lasi vēl: Izsmalcinātie ministru salāti, kurus var atļauties ne tikai ministri
Izmantotie produkti:
4 šķēles grauzdētas maizes
120 g biezpiena
½ citrona
½ avokado
zaļie salāti
oregano, timiāns
Garšīgu sviestmaizi var pagatavot, no zaļā avokado mīkstuma pagatavojot krēmveida biezeni. Iegūto masu pagatavo ar augu eļļu, pievieno kajēnas piparu pārslas un Provansas garšaugus. Biezeni uzsmērē uz maizes šķēlēm, pievieno sāļu sieru, kraukšķīgus gurķus sagrieztus lociņus un sarkanās zivs (laša) šķēlītes.