Ārprāts – piedzimis mazulis ar divām galvām!

Viņas tēvs Mia Džamals stāsta, ka bijis satriekts, ieraugot meitu.

“Viņai ir divas pilnībā attīstījušās galvas. Viņa ēd ar divām mutēm un elpo ar diviem deguniem. Tik un tā, es pateicos Allaham, ka viņai un mātei viss ir kārtībā,” Mia pastāstīja ziņu aģentūrai AFP.

Pārbaudēs atklāts, ka bērnam ir tikai viens dzīvībai svarīgo orgānu komplekts.

“Izņemot divas galvas, viņas orgāni un ekstremitātes ir tādas kā parastam jaundzimušajam, “ stāsta Brahmanbarias Slim**cas, kur meitenīte piedzima, īpašnieks Abu Kavsars.

Iespējams, viņai ir tāds stāvoklis, kas zināms kā dicephalic parapagus sindroms – ļoti reta savienoto dvīņu forma, kad attīstās tikai viens ķermenis.

Šādi var notikt vienā no 50 000 līdz 100 100 gadījumiem, taču 60% bērnu iet bojā drīz pēc piedzimšanas.

Kad izplatījās ziņas par “brīnumaino mazuli”, pie Slim**cas pulcējās tūkstošiem cilvēku. Agrāk, kad šādi mazuļi ar fiziskām anomālijām piedzima Indijā, tad cilvēki viņus uztvēra kā dievības. Kavsars stāsta, ka “visa pilsēta ieradās kl**ikā. Tur bija tūkstošiem cilvēku, un daži ieradās no tuvējām pilsētām.”

“Labi, ka mazuli aizveda uz Daku. Citādi mums būtu grūti savaldīt pūli.” Viņas tēvs strādā par laukstrādnieku un pelna ļoti maz. Viņš stāsta, ka uztraucas par to, kā apmaksās mazuļa Vese***as aprūpi, ja būs jārēķinās ar papildus izdevumiem.

article-2580107-1C42385E00000578-525_634x547

“Man viņas ir žēl. Viņa piedzimusi nabadzīgā ģimenē. Man pat nav naudas, lai pienācīgi parūpētos par viņas māti.” Tā kā savienotajiem dvīņiem ir viens ķermenis, viņus nav iespējams atdalīt. Šādi savienotie dvīņi attīstās tad, kad apaugļotā olšūna līdz galam nesadalās. Tas notiek ļoti reti un lielākoties Āzijas un Āfrikas dienvidrietumu reģionos.

Pērn šāds mazulis piedzima kādai sievietei no Indijas, kura bija tik nabadzīga, ka grūtniecības laikā nevarēja atļauties ultrasonogrāfiju, taču jaundzimušie pēc 20 dienām nomira.

Avots: www.dailymail.co.uk

Leave a Comment