Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkā Rugāju novadā gāja bojā cilvēks

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 12.maija plkst. 6.30 līdz 14.maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 139 izsaukumus – 85 uz ugunsgrēku dzēšanu un 32 uz glābšanas darbiem, bet 22 no izsaukumiem bija maldinājumi.
Sestdien plkst. 23.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rugāju novada Rugāju pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu ar metāla plāksnēm apšūta koka dzīvojamā ēka ar mansardu 120m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, ēkas mansardā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Svētdienas rītā plkst. 6.43 ugunsgrēks tika likvidēts.
Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koka stumbrs, šķelda kravas vagonā, meža zemsedze, piecos gadījumos – zaru kaudzes, žogs, loga rāmis un aizkari, motorollers, vieglā automašīna, garāža, divi šķūņi, dārza māja un trīs gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.
Aizvadītajās dienās reģistrēti 36 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 63,7 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Balvu novada Bērzpils pagastā, kur pērnā zāle dega 50 hektāru platībā.
Brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji vairākkārt steidzās palīgā bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem – Kocēnu novadā no meliorācijas akas izcēla divus āpšus, Aucē atbrīvoja divus putnus, kas bija iestrēguši loga rūtī, bet Daugavpilī, Rīgā un Ķekavas novadā nocēla no kokiem kaķus, kuri saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.

Leave a Comment