Aptiekas vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem! ”Lūdzu, izlasiet šo uzmanīgi!”

Latvijas iedzīvotāji cilvēkiem Ukrainā aktīvi ziedo ne tikai pārtiku un mantas, bet arī medikamentus. Farmaceitiskās aprūpes asociācijā lūdz to nedarīt.

Asociācijas izpilddirektore Kristīne Jučkoviča norādīja, ka nereti medikamenti netiek pareizi uzglabāti un beigās kļūst vienkārši par atkritumiem, raksta lsm.lv

Lasi vēl: Krievija savu solījumu Ukrainai nav turējusi: ”Lūdzam, visu iedzīvotājus izklīst”

Viņa stāstīja, ka aptiekas jūt pastiprinātu interesi par medikamentu ziedošanu. Jučkoviča iesaka zāles ziedot tikai pēc īpaša pieprasījuma.

“To dara lielie uzņēmumi. Viņiem arī ir lielākas iespējas medikamentus aizgādāt vajadzīgajās vietās, vajadzīgajos veidos, ievērojot gan temperatūras režīmu, gan pārvadāšanas režīmu. Un iedzīvotājiem šādas iespējas nav.

Bet es gribētu teikt lielu paldies visiem, kas ar to nodarbojas, arī mēs sadarbojamies ar “Viegli palīdzēt” un ministrijām, kuras koordinē šīs lietas lieliski. Būtu tiešām ļoti būtiski, lai cilvēki Ukrainā varētu saņemt to, kas viņiem tiešām nepieciešams, un arī, lai tas, kas tur tiktu aizgādāts, būtu kaut kas lietojams, nevis ziedojums tāpat vien,” stāstīja Jučkoviča.

COMMENTS

Leave a Comment