Ar autismu slimā meitenīte 3 gadus nerunāja. Bet tad viņa šokēja vecākus, sakot…

5e1b1bba-ec74-4dfe-afbb-168d27f85f59_tablet

Koko mamma Reičela pastāstīja: “Varēja redzēt, ka viņa ir neapmierināta ar sevi. Mēs devāmies pie logopēda, taču pēdējie divi gadi ir bijuši briesmīgi. Varēja redzēt, cik viņa ir dusmīga uz sevi.”

Koko ģimene uzsāka līdzekļu vākšanas kampaņu, lai varētu apmaksāt runas terapijas sesijas, un tās ietvaros ģimene ieguva vairāk nekā 20 000 eiro.

Viena šāda sesija izmaksā 50 eiro, un terapija kopā ar ģimenes un visu labvēļu atbalstu ir atmaksājusies. Pēc trīs gadu ilgas klusēšanas, Koko beidzot ir sākusi runāt.

Viņas pirmie vārdi bija: “Vai es varētu palūgt vēl vienu grauzdiņu.”

e17ee0bc-da63-41ca-9d02-989a59e0ff11_tablet

Viņa turpināja to atkārtot un visa ģimene bija ļoti pārsteigta.

“Viņa izskatījās tik apmierināta ar sevi, sāka lēkāt augšā lejā un turpināja atkārtot, ka vēlas vēl vienu grauzdiņu.” Pastāstīja Reičela. “Mēs tikai aplaudējām un priecājāmies.”

Saskaņā ar organizācijas Autism Speaks sniegto informāciju, aptuveni 25% autisma slimnieku nerunā. Šiem cilvēkiem katru dienu ir ļoti grūti sazināties.

Koko uzsāka runas terapiju pagājušā gada septembrī, un viņas vecāki ir pārsteigti par labajiem rezultātiem un progresu. Jau divu dienu laikā Koko sāka izmantot daudz vairāk vārdu.

Reičela atklāja, ka visus pārsteidz Koko mācīšanās ātrums un katru dienu viņa pārsteidz ar kaut ko jaunu.

 

Avots: diply.com

Leave a Comment