Arī mājdzīvnieki cieš no stresa un depresijas. Uzzini, kā viņiem palīdzēt!

 

Grumpy-Cat

Ko darīt, lai palīdzētu dzīvniekiem tikt galā ar depresiju? Piedāvājam 12 idejas:

1. Izved suni pastaigā pa jaunām vietām. Tāpat, kā cilvēkiem – jauna vide palīdz tikt galā ar stresu.

2. Iespējams, jauns kucēns vai cits mājdzīvnieks ir tieši tas, ko tavs suns vēlas – kā nekā, suņi ir bara dzīvnieki.

3. Ja iespējams, paspēlējies ar savu kaķēnu vismaz pusstundu dienā. Pamētā bumbiņu vai citas mantiņas, lai viņš varētu izkustēties. Aktivitātes uzlabo garastāvokli tāpat, kā mums.

4. Ja tavs suns ir vienīgais mājdzīvnieks, noorganizē kādu satikšanos ar rotaļu biedru – kaimiņa vai drauga suni ­-, lai viņam būtu kompānija.

5. Ja visu dienu neesi mājās, atstāj atvērtus aizkarus vai žalūzijas, lai tavs kaķis var vērot putnus vai jebko citu, kas notiek ārā.

6. Vari atstāt ieslēgtu radio vai sarunāt kādu, kas atnāk apraudzīt mājdzīvniekus. Tad viņiem nebūs tik garlaicīgi.

7. Vakarā, kad skaties televizoru, apsēdies uz grīdas nevis uz krēsla. Ja būsi vienā līmenī ar suni, viņš sajutīs, ka esi viņa draugs un viņam būs vieglāk ar tevi komunicēt.

8. Tāpat kā labam miegam, arī nomodā pavadītā laika daudzumam ir liela nozīme. Parūpējies, lai dzīvnieki pietiekoši ilgi ir nomodā, lai palīdzētu viņiem justies veseliem.

9. Ļauj sunim paklausīties mūziku. Daži dzīvnieku eksperti domā, ka mūzika neko neietekmē, bet sunim noteikti nenāktu par ļaunu kāda jautra dziesma, piemēram, ‘Who Let the Dogs Out’.

10. Lai dzīvniekam nebūtu visu dienu tikai jāēd vai jāguļ, iegādājies kādu interaktīvo rotaļlietu, kas nodarbinās arī kaķu un suņu prātu.

11. Nopērc sunim alu! Jā, ir arī speciāls suņu alus, kas pieejams ar vistas vai liellopa gaļas garšu, B vitamīnu, eļļām un minerāliem, bet ne piliena alkohola.

12. Ja tavs suns nepaliek dzīvespriecīgāks, negrib spēlēties vai arī sāk zaudēt svaru, dodies pie veterinārārsta. Ja As**s analīzes neuzrāda nekādas fiziskas kaites, ārsts var izrakstīt antidepresantus. Daudzi suņi labi panes šādu ārstēšanu un zāles parasti ir drošas.

Avots: www.mirror.co.uk

Leave a Comment